HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Monday, February 14, 2011

milestone dani yang sangat membahagiakan




entry di mula kan dengan pencair hati saya, Encik Iman Dani Bin Mohd Hafiz. hati aku terpikat sangat bila tengok my lovely cousin, lala, masuk kan gamba dalam blog dia.. xoxo

rasa nak peluk-peluk budak lasak ya rabbi ni..grr

bila tengok anak makin membesa ni, rasa rindu tengok muka naive dia masa mula-mula lahir..ingat lagi masa aku tengah gabra bila tiba-tiba tengok anak aku muntah sampai keluar kat hidung bagai. sebab tu aku cakap semua ni adalah precious moment, hanya akan di rasai oleh wanita yang bergelar ibu, syukur alhamdulillah!

ouh, lupa nak khabarkan, yang aku baru je dapat berita baik, yang adik ipar aku da selamat melahirkan Fatin Iylia Bt. Mohd Faris.. happy sangat..rasa rindu nak rasa pengalaman melahirkan tu~~

hai fatin =)

satu lagi last week period aku x muncul2 weh, satu badan da gabra. aku ada jugak bincang2 dengan B, kot2 aku ditakdirkan mengandung lagi sekali. happy bila dengar B cakap dia x kesah, setiap anak ada rezeki nya. so, aku rasa x salah kot kalau aku x nak jawab soalan2 yang bertanyakan kalau aku da pasang IUD ke belum..hoho

tapi..."bulan da jatuh ke riba" khamis lepas T__T

ok..ok..apa aku mengarut ni, ini lah dia kalau orang yang kontang idea. tapi aku harus gigih kot carik idea. Blogwalking blog na tadi, dia rajin update progress wazeef. so aku pun teringin nak update gak, since lepas dani demam hari tu, banyak betul akal dia, sampai hilang akal aku tengok perangai dia yang makin menjadi2 tu!

kalau mengikut ticker di atas hari ni dani da genap 6 bulan, 2 minggu, 3 hari.. ouh da dekat 7 bulan la, patut la macam2 akal baru keluar..

dari apa yang aku nampak:

  • dani da semakin selera bab makan, sumbat apa pun xda hal lah!
  • susu pun boleh tahan. kata orang kalo anak da start makan, susu akan kurang. anak orang lain mungkin, tapi anak aku TAK.
  • dani da pandai cakap..err..yeker? ok mula2 aku memang x percaya. first word dia; "mama.." tapi bagi aku standard la baby ni mumbling bahasa dia. tapi bila dia da start panggil; "abah.." dengan jelas nya, aku nak cakap camna eh?
  • hebat budak ni panjat badan mak bapak dia, besa nak jadi rock climber eh?
  • sekarang hobi terbaru, panjat kerusi, then berdiri dengan jaya nya, lepas 5 saat jatuh..haha apa cerr~~ keep up baby!
  • dia suka tengok iklan Lifebuoy..ala yang ada Amy Mastura tu..nak gelak ok, kalo dia dekat dapur, tiba2 dgr lagu iklan tu, bukan main laju lagi dia merempit dgn walker, semata2 nak tengok..cute!
  • dah mula focus dengar dan tengok azan. penat aku asuh. dulu dia x suka, buat xtau jer, pdhal masa preg, aku rajin mengaji, hampa gak la at first. lately ni jer, dia da start interested.syukur..
  • dia da kenal nama dia. so let say kalau time tu dia kat hall, aku panggil dari dalam bilik, laju jer dia datang. harap dani akan jadi anak yang mendengar kata.

mama sayang dani..muahh muahh

lupa jer nak update entry trigger finger.. ouh sekadar menanam tebu di tepi bibir sunggoh engkau ni lah!

4 comments:

lala said...

indu lak kat dani nie
huuu
anyway nnti kiter outing ag kalo ak duk JB
mn tau dgn ank ke2 ke

afni+hafiz=dani said...

hahaha..anak ke2?

Dayu said...

setakat ni masih belum merasa gabra ayam kaalu tuba2 tak period
dah la period mmg ikut suka ati dia je. nak dtg..dtg
tak nak..tak muncul
tapi skrg mmg tak amik pape pun awak
sebab badan naik la
so kita gunakan kaedah semulajadi
sendiri kena beringat la

*tapi sesungguhnya macam belum sedia la nak bagi adik kat cha.. blum puas manjakan dia

afni+hafiz=dani said...

Dayu: afni mmg gabra gila kalo period x dtg. mmg plan nk amik family planning, tapi dgr pil tu bole naik kan bdn. part tu yg x berani..da la bdan tgh naik macam di pam2.

ikut kan afni pun x rela lg ni..hehe..tapi hubby yg beria suka nk anak lg..pengsan.