HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Monday, October 3, 2016

Forest City @ Johor Bahru

Assalamualaikum,

Ya Allah susahnya nak kekalkan kerajinan ni..haha..bukan tak rajin, tapi memang jadual tengah pack tahap melampau, so tu yang satu entry seminggu. takpe lah, saya cuba k :)

ok hari ni tak boleh nak cite panjang sangat, banyak sangat keja hakiki tengah menanti ni. saya just nak highlight kan pasal salah satu lagi area "must visit" kalau pegi Johor. kalau tak silap sebenarnya ada beberapa tempat lebih kurang dengan Forest City ni, satu nama dia Country Garden kat Danga Bay, satu lagi saya tak berapa ingat nama apa.

Actually Forest City ni memang agak jauh la dari Bandar JB, dia dekat area Gelang Patah/Nusajaya.. kalau visitor ke arah LEGOLAND/Puteri Harbour ke, worth it la travel jauh-jauh.

saya memang saja je bawak budak-budak pegi sana, tak tahan la kalau asyik pegi Shopping Mall ni. nanti sorang menangis nak mainan, sorang lagi merajuk..pening kepala. so kita jalan-jalan tengok pemandangan sudah.

ok apa Forest City ni sebenarnya, saya pun susah nak describe in details. dia macam satu development/residential area yang baru. macam mega projek pun ada. kalau nak tau further visit link ni ok: http://forestcityjohor.com/

tak nak cerita banyak, keja tengah membukit ni T___T

 
gambar yang paling saya suka, cantik kan ni tengah sunset
 


 





 
 

No comments: