HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Thursday, June 9, 2011

dugaan menimpa-tertimpa

lama nya aku tak jenguk blog. dulu rajin jugak blogwalking pagi-pagi, tapi start dari isnin lepas hidup aku super hectic.


macam title kat atas. dugaan apa yang mendatang secara sekaligus tu. ok no big issue, cuma sepanjang minggu ni aku sibuk jaga dani yang tak berapa sihat. 3 hari dani demam panas, ni kena demam campak pulak..kesian aku tengok, menangis manjang.


actually aku tak pernah handle dani sakit teruk, selama ni dia demam biasa je, which is range dalam 37.4c . tapi start selasa lepas dia demam up to 39c sampai 40c. serius mencabar jaga anak demam panas ni. lagi-lagi macam aku ni duduk jauh dengan family, mak aku nun kat KL setiap 2 jam asyik call nak make sure aku ikut apa yang mak aku suruh buat. merasa lah jugak tidur pukul 5 pagi.


then pagi ni aku nampak naik campak pulak.. adoi, aku blank macamna nak jaga budak demam campak. ikut hati memang aku nak cuti sangat, cuti pulak tinggal sikit, aku kena save cuti untuk hari operation dani...wah! ni dah kira aku merungut ni..haha..tak lah, aku tak merungut pun. cuma bila jadi working mom ni, macam gini la gaya nya..time-time ni la i always wish that i'm a housewife!


bila seminggu ni aku sibuk jaga anak sakit, tiba-tiba aku jadi insaf dengan pengorbanan mak aku. agak nya dia dulu pun macam ni, anak demam, mak tak tido.. (abah berdengkur.. =P) so korang, mari la share-share kot ada pengalaman jaga anak demam campak. kesian kat aku, da la tengah selsema ni T__T (wish my mom is here T__T)

4 comments:

mun said...

siannya dani..lepas demam kene campak pulak....itulah kan dugaan ada anak nie....berat tambah2 bagi mak mak yang bekerja.

afni+hafiz=dani said...

tu la mun..penat rasa.. mujur kejap je dia kena campak

Putri Malu @ ima salsuzaima said...

hehe..memang dugaan jaga anak kecil yang demam,apa lagi bagi seorang ibu dan isteri yang suami keja malam. dugaan yang sanagt mencabar sangat rasanya..hehe

afni+hafiz=dani said...

betul tu.. mujur la hafiz tak kena kerja malam. kalo x, pengsan~