HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Thursday, May 5, 2011

dani bakal di-operate..T__T

"i rasa da tak boleh ni, kena release jugak thumb die, let's set an appointment for operation.."



damn!aku rasa macam nak gugur jantung aku..seboleh2 aku cuba elak dani untuk di-operate, sebab nya aku takut nak dengar bunyi rengekan dani merintih2 menahan sakit. apa dia tau?kalau dia boleh bercakap, aku boleh juga tengok kan yang mana sakit.. tapi dani masih bayi yang fragile..



"ikutkan kita kena tunggu berat dia 10kg, baru senang nak operate, tapi ni da 9 bulan, dia still 7kg. lama jugak nak tunggu dia gain weight. takut jari dia makin keras..."



siapa aku nak halang kata2 doctor. mereka tau yang terbaik.jangan ada sesiapa mempersoalkan apa yang aku buat untuk dani. semua yang aku buat demi masa depan dani.aku tak nak nanti dani da besa, dia tanya aku.."mama, kenapa jari dani macam ni?masa dulu kenapa mama tak repair?" aku akan menyesal seumur hidup pada ketika tu.



keluar je dari bilik pakar orthopedic, aku jadi blank. mata bergenang.. aku pandang muka B dari jauh, dia bukan orang terbaik untuk aku mengadu nasib, jangan ditanya kenapa.. nak call mama, dia tengah meeting. nak call kawan baik susah senang, dia pula sedang busy di Semua House memilih gaun pengantin. aku Blank se-Blank nya..



dani, mama buat semua ni untuk dani tau. dani jangan marah mama sebab biarkan dani sakit. mama terpaksa berkorban untuk jadikan dani seperti orang lain... satu hari nanti, dani pasti berterima kasih dengan mama..sayang dani <3

18 comments:

Dayu said...

EVERYTHING HANYA YANG TERBAIK UNTUK DANI
biarpun sukar keputusan tu afni
tp kalau itu yg terbaik untuk dia
doktor lg tahu kan

nanonano said...

semoga semuanya berjalan dgn lncar,
be strong yer mama dani, :)

Mr. Z and Mrs. Z said...

tangan bb dani nape?xpe...semua akan ok.doa byk2.minor operation je kan...lame2 baek lah tu.jgn risau ye =)

lala said...

do the best utk dani...x mau sedih2 erk

Fadilah R. said...

tangan dani kenapa. semuga semua dipermudahkan oleh-Nya. xde ibu yg nak tgk babynya suffer.

afni+hafiz=dani said...

dayu: tengs dayu. tu la, ini adalah yg terbaik untuk dani.

afni+hafiz=dani said...

na: yes, i'm strong!!hehe..

afni+hafiz=dani said...

mrs.z: tgn dani die bend je, x tegak. tu kena bt operation.

afni+hafiz=dani said...

lala: huhu..sedey wooo

afni+hafiz=dani said...

fadila: ibu jari dani bend. tu kena operate bg tegak. betul tu..tqvm =)

Anonymous said...

salam...hye, sy Farhana wartawan dari akhbar Kosmo!..actually saya tgh tulis artikel ttg trigger finger.bila search kt intenet terjumpa blog ni..sudi x klau nak kongsi ckit ttg ur son? just nak kongsi pengalaman mreka yang kna trigger finger..mcm mna sedar jari baby mcm tu..ckit2 je..klau sudi, boleh x emel sy kt farhana.mydin@kosmo.com.my
atau sms kan sy, emel awk..nnt sy tnya beberapa soalan je. ni hp num sy 0192608392. hope reply yer..TQ=)

afni+hafiz=dani said...

hi farhana,

boler jer. no prob. ni afni ada meeting kejap. nanti afni come back 2 u ok

mun said...

semoga semuanya berjalan dengan lancar....

afni+hafiz=dani said...

yes mun..amin amin doakan

Cute MuM said...

kene operate juga ker? berapa yer kos perubatan? risaunya ibu jari dania dua2 belah camtue..

afni+hafiz=dani said...

cute mum: its depend. kalo u da bt fisio for several months tapi x jalan, kena undergo operation. cost pun depend hosp mana u pilih. kalo gov around rm1k jer. kesian nya dania.. skang dia da bape bln?

AnaLyana said...

sedihnya ana afni...

be strong ya..

afni+hafiz=dani said...

ana, yes i'll be =)