HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Monday, May 2, 2011

aku da found out kenapa bil maxis aku selalu kena barred!

hai all..



hari ni serius xde masa sangat nak bebel kat sini, jum type secara pantas..haha. tapi just nak share dengan korang satu info baru. ingat lagi tak dengan kes ni.. tapi sekarang fon aku da on balik, tq mama sebab bayar kan *love*


ahh bukan nak cerita yang aku happy fon aku da on balik. tapi ni kes cakap siang pandang2, cakap malam............ kes nya bermula bila aku ada discussion dengan chairman ofis aku. sambil tu dia ada cakap line dia kena barred. aku pun excited nak dengar..


then dia cakap hati2 la dengan ada satu nombor yang selalu anta sms2 lucah seperti; "anda kesunyian?mahu kan teman..bla..bla..." or "anda ingin tambah kenalan...bla..bla..." SMS TU SEMUA AKAN DI CHARGE SEBANYAK RM5.OO SETIAP KALI KITA BUKAK OK!


yang chairman aku ni hangin la, mana tak nya, tak pasal2 bil dia melambung jadi RM700++.. bukan sikit2 duit ok, bayar duit keta aku lagi bagus. tindakan bijak bila dia pegi maxis centre, tanya macam2, then officer maxis bagitau besar kemungkinan sebab chairman aku selalu dapat sms dari nombor2 macam tu. wah terkejut gila jadi nya, lately aku selalu gak dapat sms macam tu. tapi aku rasa yang pakai bil jer terkena, sebab kalo pakai prepaid macam obvious pulak dia nak deduct RM5.


aku sempat tanya chairman aku apa feedback maxis? diorang tak boleh filter ke apa2 sms macam ni? nak tau jawapan maxis? mereka cakap tak boleh...


waduh kalau macam ni aku rela tukar prepaid or provider lain. kalau hal ni betul, better maxis buat something la sebelum korang hilang customer..ish ish ish or else, maxis patut nya barred la fon line kita bila da cecah maximum plan kita..adoyai.. jangan lah plan kita amik adalah RM150, tapi di biarkan sampai cecah lebih dari itu..fikir fikir kan lah maxis oi...


ouh sebelum tu jum tengok si bujang selamat saya...



makin besa la awak..wewitt

8 comments:

nanonano said...

bru plan nk tukar ke line,
was2 plak skrg ni..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

cantik umah kemasssss ajerrrr walu ader 2 bujang kat uamhhh...eheheh...meleset lak komen aiii ehehe

ღnFashyaღ said...

Oh afni, kitenya bil tipon camtu tau. Nak tukarla dari maxis ni. digi okay tak?

NURUL JAMIAN said...

nurul pakai prepaid sajoooo

afni+hafiz=dani said...

na, hehe..terpulang. rasa nak tuka, tuka la =)

afni+hafiz=dani said...

mya, eh mya da salah topik ni..haha..btw, tqvm

afni+hafiz=dani said...

fasya: afni x sure la digi ok ke x.. xperna cuba pun

afni+hafiz=dani said...

nurul: tu la senang pkai prepaid, x pyh penin kena barred