HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Sunday, March 13, 2011

kata orang, sayang anak di tangan-tangan kan.....


entry di mula kan dengan penuh kebahagiaan sebab bos xde kat ofis, so x payah berlaku baik. hari ni nak cite pasal dani lagi..nak nangis ni T__T T__T sebab budak ni da 4 hari buat aku laki bini x cukup tido.. T__T

tapi kan gila ko nak tangan kan anak? silap-silap aku yang kena tangan balik..haha..ok la, cite dia camni aku x tau la dani berubah angin ke apa? tapi da straight 4 hari, selagi x pukul 1 pagi, selagi tu dia x nak tido. siap boleh gelak2. sebelum ni aku ajar dani tido awal, pukul 8 malam da masuk tido, so dia akan tido sampai la esok pagi. bangun nak susu pun 2 kali jer.

tapi kali ni worse weh, dia akan tido pukul 6, pukul 7 lebih da bangun celik terang mata. aku ni pulak jenis balik keja, kemas apa patut, pukul 8 tido kan dani, then senang la nak buat keja. kemas rumah, masak, iron baju, entertain laki..ni bila dani celik, pengsan beb. mana nak kejar anak lagi, mana nak cedok nasik utk B lagi..@~@ senang cite, memang aku x cukup rehat da.

then agak2 pukul 10, aku bawak dani masuk bilik, tutup lampu. tapi kan, tapi kan, dani x takut gelap T__T nak nangis lagi boleh x?? T__T FYI, dani ni memang super drama king. agak2 dia tengok lampu depan x tutup lagi, dia akan main jer, panjat kepala katil la, bila da terhantuk ke apa, "dang!" menangis macam kena dera. aku memang makin hangin kalo tengok dia nangis kuat sangat, mujur la B selalu cepat2 take over. B selalu pesan kat dani.. "Dani..molek skit perangai tu, mama tengah bekeng(mara) tu.." ciss~~

eh bila aku tengok dani perangai meroyan x tentu hala ni, aku teringat la kat mak bapak yang dera anak tu. memang kalo tengok sangat menguji kesabaran. tapi aku selalu istighfar dalam hati..haii kalo iman x kukuh..wallahualam~~ so aku advise, pada sapa yang ada anak seangkatan dengan dani yang menangis macam kena dera tu, istighfar banyak2 ok. setakat mara budak tu skit2 sudey, xnak la pukul secara melampau tau, sian budak tu. ni pun peringatan utk aku jugak.

ok cukup luahan rasa hari ni, aku nak pegi blogwalking. enjoy your monday blues..heh~~


ko tengok la muka budak panjang akal ni..mana la sampai ati aku nak tangan kan @~@


p/s: minggu ni aku straight keja sampai ahad, ada kursus. lagi pengsan aku. nak nangis lagi T__T

23 comments:

`BaHa` said...

ye si amir seangkatan dengan dani hehe.. baru-baru ni nak masuk 6 bulan, beberapa malam jugak tido tak lena. selalu nak susu dia merengek je, tapi tgh tido dia boleh teriak pulak, dah bagi n*n*n pun dia tak nak, kene pok sekali kat bontot hehe

pukul 3-4 pagi tu, emak tengah pening2 lalat tak cukup tido ;p

nanonano said...

haha biase la tu ank bujang,
walaupun kdang2 stress rase nk mrh/angkat tgn,
tp bile tgk muke anak tu..
alahai,
cume mrh2 kat molot je lahh..
itu kalau kite mrh sdiri ok la,
jgn org lain yg mrh, trus sentap..
hahaha knape ntah ade prasaan cmni :p

mamamarissa said...

icha pun byk drama mlm tadi...geram!!!

afni+hafiz=dani said...

`BaHa` : haha..dani pun selalu gak kena pok kat pungkoq die. geram kdg2 tgk dia teriak macam kena dera je

afni+hafiz=dani said...

nanonano : btol tu na..afni pun mcm tu. mmg naluri ibu kot. pantang skit org ckp psal anak kita, terus sentap.hahaha

afni+hafiz=dani said...

mamamarissa : haha..dani da 4 hari mcm tu. ikut kan nak tarik2 pipi dia..hehe

Mrs Nageb said...

wah....betul2 budak makin banyak akal ek..huhu :)

afni+hafiz=dani said...

Mrs Nageb : tu la..mak dia la yg pengsan nak layan kan @~@

mun said...

huh anak bujang nie memang lasaknye bukan main lagi kan...kadg2 mencabar kesabaran jugak.kalau tak tahan sgt mun lepuk jugak mirza tue....nangis lah sekejap ..pastue buat lagi....hurm memang kene sabar banyak bile ada anak nie kan afni

afni+hafiz=dani said...

mun : haha..btol tu mun. lasak die mmg masyaallah la. kata org, baby girl x lasak sgt, kita tggu baby girl pulak nnt.haha

ala afni pun sama, kalo geram sgt, kena jugak lepuk si dani tu, tapi die lebih2 drama macam sakit sgt..haha anak la anak

Yatie said...

first time ke blog afni....TQ sudi tinggalkan komen di blog sy.....

Kita mmg senasib T T
Anak awk sgt comel lar.
enjoy bc blog awk..sy dah follow k :)

afni+hafiz=dani said...

Yatie : hai yatie =)

haha..sedey je dgr ayat senasib tu.. baby awk pun super comey <3

NURUL JAMIAN said...

mcm nurul mukut je bising. tapi nak jentik ke 'babab' tak sampai hati. sabau je lah. kdg2 tahan marah je dgn kerenah anak ni

yunz_02 said...

hi there..

salam knl.. dani comel.. :)

afni+hafiz=dani said...

nurul, afni pun kadang2 geram je nak cubit2 die. tp kdg2 saja lewat2 kan nak babap die. so x jd nk babap da..hehe

afni+hafiz=dani said...

hai yunz =) TQ~~

Anonymous said...

budak biasa lah.... nak di manja kan...... sayangi lah anak anda...

Mummy `Aish said...

Betul2..tak sampai ati sebenarnya nak tgn2 anak ni..si 'Aish tu mcm dia tau je kalau kite mrh dia..boleh dia senyum2 tayang gusi dia tu..tu yg bikin ati cair tu..huhuhu

afni+hafiz=dani said...

Mummy `Aish : haha..bila kita mara, dia plak senyum, rasa geram je tengok. tapi bila dtg drama dia, menangis x hengat dunia

Dayu said...

eisya penah buat perangai gini afni
mmg tak larat nak layan dia
boleh dia jaga 2,3 pagi
pastu tak nak tido smula
mmg biarkan je dia, tau2 tertido smula dia

adakalanya kalau dia tgh meragam tu, mmg baik biarkan je
sebelum kita hilang sbar kan

afni+hafiz=dani said...

wah tu lg worse, afni smpai kul 1 pagi pun hampir bertukar jd monster da..hehe

kadang2 pun afni biarkan dayu, smpai dia letih, baru dia merengek nak tido

mamaelly said...

ermmm elly sama macam afni.. mmg cepat angin..selalu kalau bab2 memujuk2 isya ni mmg bagi kat papa dia je..cam elly..elly tak marah @ angin...tp elly macam nak nangis..hihihi

afni+hafiz=dani said...

haha..elly pulak yg nak nangis, amboi putry buli mama dia kaw2 ni..hehe