HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Monday, March 7, 2011

dani si pembuli

semalam pick up dani dari umah pengasuh, terkejut aku bila pengasuh tu cite dani pukul anak jiran sebelah. sebab nya anak jiran yang sebaya dani tu, usik dani punya walker. masyaallah, terkejut aku dengar. kesian anak jiran tu sampai menangis la budak tu..alahai anak la anak. ikut sape la kedekut ni..adeh!

masa balik kg B lagi aku da makin lelah dgn kelasakan dani ni..haha..pengsan aku di buat nya. itu pun doc cakap dani still underweight, badan dia tiap2 bulan checkup naik 300gm macam tu jer. mana x nya, lasak ya rabbi. MIL aku ada suruh kitorang beli playpen, sebab risaukan dani jatuh ke apa. aku ngan B da duk berkira2 da, bukan apa..umah yang di sewa ni sempit ya amat. barang da sedia byk, kalo tambah dgn playpen, bertambah pitam aku tgk umah ni.

tapi sekali lagi berkira2 baik beli je lah, since utk sementara dani tgh lasak ni, dia da besa, kita simpan la balik kan?

dani 1st time dalam playpen, nampak teruja!

ko tengok la umah aku yang sempit ni, tambah playpen? lelah mak~~

worse, umah ni attached dgn dapur. x ke menangis aku tengok T__T

mak aku da berbuih mulut suruh pindah, tapi bila aku pikir kan nak mengangkut barang, packing barang, ohhh memang x ku rela T__T aku selesa dgn umah ni, kecik je. aku ni da la penakut, duk sini pun kalo nak pegi toilet kul 2 pagi, aku rela kejut B suro teman..haha. umah skang ada 3 bilik, 1 bilik kitorang utilise, 1 bilik jadi guest room, 1 bilik jadi store. nampak terang lagi bersuluh, aku jarang guna 2 bilik tu. so, agak2 kalo aku baru tgk cite hantu kak limah baru2 ni, memang haram la aku nak jejak 2 bilik ni..heh~~

btw, dalam diam2 aku letak dani dalam playpen. dia da memanjat nak capai kipas yg letak tepi playpen. ko tengok la apa dia buat..huwaaa..nak nangis sedu sedan aku tengok apa dia buat T__T

mula-mula duk sedap gigit blade kipas tu..aku relaks lagi

sekali aku duk tengok dia makan apa la tu..

rupa nya da botak kipas tu dikerja kan dani..ahh luluh hati ku T__T

19 comments:

^nanie^ said...

dear,ur house quite ok la..cm umah nanie gk..terhad spacenye..tp senang nk kemas..weee

afni+hafiz=dani said...

^nanie^ : ye btoi tu senang nk kemas..hehe..senang jugak nk kejar dani =)

Anonymous said...

rajin rupe nye budak ni... :)

Dayu said...

afni, ur house sama mcm kita nyer
mmg sama lah space dia
sofa pun macam sama
kaler coklat gak.. :)
meja skrg kitaorg rapat kan ke dinding..bagi banyak skit space cha nak bergerak...

kecik2 pun malas nak kemas
kalau umah besar
hhhmmmm...

mamaelly said...

hihihi afni..wahhh bestnye...

afni dok mana ek..erm jgn dok umah besar2 cam umah sewa elly ni.. 2 tingkat..penat nak mengemas tau..pastu nak wat urusan semua susah lagi2 kalau ada anak kciik..hihi

anyway..rumah cantik la

afni+hafiz=dani said...

Dayu: mmg limited kan space dia? tp da cukup selesa bertiga..hehe. meja tu afni x bole nak rapat kan ke dinding, sebab da xde dinding da utk dirapatkan, dengan kabinet dapur lagi..penin @~@

betul tu dayu, baru kejap kemas, bersepah blk. kalo dani yg buat sepah, mak die bole tahan lagi. ini dengan bapak dia pun sama buat sepah. hangin jadi nya. hehe

afni+hafiz=dani said...

mamaelly: afni duk kat JB. cantik? haha..pengsan kalo elly tgk. afni dr dulu takut rumah 2 tgkt, mmg confirm afni x naik bilik..hehe

mamaelly said...

hahaha bilik tu sejak2 ada isya ni baru berani naik bilik...kalau hubby balik keje lambat..abih satu rumah atas bawah elly bukak lampu..hihi

afni+hafiz=dani said...

mamaelly: haha..tau xpe elly. umah kecik ni pun afni takut gila. nak pegi toilet pun, tggu B blk..hehe

isabelle said...

mak aii..lawanya rumahhhhhh

nadja said...

nice house.. pandai decorate sis.. eheh biasa la baby nampak aper smua masuk mulut.. semua nak mencuba.. samer ngan my baby.. :) nice to meet u..

lala said...

comeynyer ank sdara ak ni
lain kali mkn jew apew yg leh mkn

nurul aziyana said...

kemasnya umah afni..simple tp kemas sedap mata mandang

afni+hafiz=dani said...

isabelle : hai isabelle =)

lawa? haha..pengsan dgr

afni+hafiz=dani said...

nadja : hai nadja =) tq..hehe

tu la..letih nak kena monitor kot2 dia makan bnda yg x sepatut nya

afni+hafiz=dani said...

lala : tu pun da sakit jantung aku tgk die sumbat blade tu dlm mulut @~@

afni+hafiz=dani said...

nurul aziyana : haha.maybe nmpak kemas sebab brg2 basic je yg ada. rumah kecik x dpt nk deco lebih2..hehe

chik star said...

cantiknye rumah.
:DD

alamak big boss dah makan kipas la.
hihi.

afni+hafiz=dani said...

TQ hehe..tu la semua benda dia nak makan