HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Monday, January 17, 2011

milk bottle pilihan =)

sebelum ada anak, mana la pernah kisah dgn brand bottle nie, bila nmpak design cantik, geram je nak beli..

tapi bila ada anak baru la paham istilah BPA-Free/Anti-colic, so sebelum dani di lahirkan, memang x perna google pun apa itu BPA-Free. so kami pun slumber je la beli milk bottle pigeon.
harga dia pun affordable, BPA-Free also. dani pkai botol ni sampai umur dia 3 bulan

sebelum dani lahir pun, MIL ada hadiah kan botol dari jenama "tupperware". tapi sampai sekarang x guna sebab botol tu most likely utk kegunaan setahun ke atas kot, tgh baby nie dorg minum skit je, so x sesuai la botol besa gabak dari tuan nya.

penat google, tapi xda pun tupperware uplod design utk milk bottle, BPA-Free also.

then lepas 3 bulan , masa utk beli botol baru dani, so penat la aku survey, botol mana yg bagus, hati terpikat dkat Tomme Tippee. tapi botol ni jarang la ada kat mana2 mall, butik baby pun entah la, ada certain2 la..so kalo nk bargain, memang payah la.otherwise, beli kat internet, tapi kalo plus2 dgn shipment bagai, jadi normal price la pulak.

idaman hati


disebab kan payah sangat nk dpt kan tomme tippee dkat pasaran, terpaksa la kami pilih the most common bottle which is AVENT. harga dia pun for me sgt reasonable lah, lasak, x payah tuka selama 6 bulan, just tukar teat dia je.kalo botol biasa3,4 bulan da kena tukar.harga teat dia pun mahal 5,6 rggt dari teat Pigeon. so still in budget. so far masa mula2 bagi dani, dia mcm x suka, mayb teat dia besar. tapi lama2 bila pkai, dia da terbiasa.

botol paling common. tapi bagus nye anti-colic, boleh kurangkan kembung.


Bukan je botol yg bertukar, pacifier pun tuka..dulu perna bagi dani pacifier pigeon, harga dlm rm10 satu. ingt bila mahal skit dia suka la, end up, x suka langsung, siap katup mulut rapat2 xnak benda alah tu..geram jer..end up stuck la pacifier tu dalam almari dia je. so pacifier hunting pun bermula, try la avent..memang mahal 2 pacifier = rm32.90. pengsan omak ko nie! so hadap kan ajer, beli jugak, alhamdulillah dani suka. tapi yg buat gue tension, bentuk pacifier tu, sebijik dgn pigeon, tapi dia xnk pigeon, nk AVENT. hampess..

apsal la mahal sgt ko nie??

kalo cite pasal bnda yg quite pricey ni, kami yg berpendapatan agak x brapa nk mewah nie, teramat la fussy ok. one day, kami pegi mkn di Black Canyon, 1st time nk test, total harga makan = rm60. so kami soh seh la, "murah eh yang mkn sini" so lepas byr, kami chow la nk blk, tiba2 tringt yg pacifier dani tertinggal. fyi, pacifier tu transparent kaler, so utk org rabun mcm aku laki,bini memang la x nmpak benda tu. aku berlari pegi blk Black Canyon tu, tanya staff die, "have u seen my baby's pacifier, we left it on table". nak tau apa die ckp, "i think my staff have thrown it, u want me to check? i have told my staff to keep it, but they already throw the pacifier" ahhhh..geram nya. x kan la nk suruh org tu korek dlm tong sampah carik benda tu.x sampai 5 minit pun, efficient nye staff ko~~apsal x buang pinggan mangkuk skali..da nmpak pacifier tu, ko simpan la dulu..eee..benci Black Canyon!x pasal malam tu labur lg rm32.90 utk pacifier..ee


Tapi kan hati ni tgh berbunga-bunga cinta nak botol nie:

iiamo mi amor

mahal oh botol nie. x silap dalam rm170++ sebotol. diulang sebotol oke..mahal. tapi mcm cun jek, pastu die ade inner warmer.senang kalo nk travel. kalo nk beli pun kena pre-order dulu. nanti tarikh luput botol avent da sampai, labur kat iiamo mi amor la pulak..hoho



6 comments:

mamaelly said...

cantiknye botol yang last tu... huhuhu canggih

afni+hafiz=dani said...

cantik kan??tapi mahal la elly..kalo beli pun mcm membazir je.pkai avent sudey..hehe

aanie said...

sy pun pakai avent gak...senang nak cuci...hehe..pacifier pun pakai avent gak..

pigeon pun pakai gak..tp dia punye teat tu kena selalu tukar..huhu...

afni+hafiz=dani said...

aanie: teat pigeon mudah rosak kan??geram je, tu tuka avent.lasak skit.harga lebih kurg jer

mummy putra arfa said...

mana ok sis botol pigeon n avent....nak taaw sgt2 sbb putra arfa pnya btol smua yang ader polycarbonat tu...nsib baik 2 yang baby kiko tu bpa free sbb harge mhal ckit dr anakku tu..so ira aser nak try yg lain..antra 2 tu mna ok..follow me ye sis

afni+hafiz=dani said...

mummy arfa, kalo nak compare 2 tu sama2 BPA free. cuma lebih nya avent, dia ada anti-colic, mean dalam tu ada filter utk kurgkan kembung.. harga pigeon dgn avent, avent lebih rm10 rasa nya. tp tahan lama, kalo awk pkai bole guna selama 6 bulan, just tukar teat dia je.