HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Wednesday, August 15, 2012

shopping raya untuk anak bujang

raya dah dekat sangat ni, lagi 2,3 hari jer lagi... kami sekeluarga macam biasa suka nau shopping di hujung-hujung ramadan. alasan? sebab nak rasa kemeriahan atau debaran nak raya tu. shopping awal-awal macam takde feel sangat, those yang shopping awal tu ok jugak, at least tak kacau budget nak balik kampung beraya ye dak? so lesson learnt. shopping di hujung-hujung ramadan memang membuatkan poket kemain laju jadi kempis.

last year abe dani tu kecik lagi, bila carik baju dia pun semua nya ala-ala design ke-baby-an lagi. tapi tahun ni si bujang tu dah pandai stunt bagai, so vision utama nak carik baju yang tahan lasak, yang bukan color putih, etc. tapi alahai bila aku jelajah ke setiap mall, mata ni duk tertancap pada girl's section je, kemain hot baju bebudak ni. yang dress semua ala-ala pengantin, yang top semua nya ala-ala blouse, then ada quarter legging, plus cardigan pun ada. automatik jadi kempunan nak anak gegirl hoi..!! yang ada anak sepasang tu, untung la kan? syukur. macam aku, masih dengan si bujang selamat sorang tu, so mari lah ke boy section je ok.

sampai je boy section, aku mesti terus "blerghhh..".. design untuk boy apa sangat, round-neck or collar t-shirt~~ aku malas nak gerak gi pusing-pusing tengok baju, sampai Padini terus duduk situ, rembat semua design. 10 minit dah settled. pathetic kan? tapi laki mak mesti happy, sebab dia pun tak kuasa nak tunggu aku belek-belek design macam mana yang aku nak.


 cukup lah... balik kampung seminggu, sehari sehelai. haha



iya design car lagi, beginilah anak jantan T__T kaki dia size 7, besar nau dah anak mama nih.



part mudah untuk uruskan pembelian barang anak lelaki, memang terbaik, 10 minit dah settled. tapi yang part sedey sangat, choice memang yilekkk~~ kena target dapat gegirl next year ni. haha..amennn~

ok lah, those yang start nak gerak ke kampung esok, drive safely. kalau husband mengantuk, wife yang pandai drive tu, you may take over, or else park kat mana-mana RnR, take a nap. kampung tak lari mana, raya tak lari mana, yang penting kita sekeluarga selamat ok. 



Selamat Hari Raya. Jemput datang rumah ye kawan-kawan :-)

7 comments:

Maria Rajab said...

selamat hari raya..next year target girl okay..hehe..baju laki pnada design gak skrg ni..tp mahai benor..

Hanani said...

selamat hari raya untuk ko sekeluarga..raya mana dulu tahun ni?

Ann Ilias said...

Selamat hari raya. Drive safely. :)

mun said...

selamat hari raya afnie.....comel kasut dani

ღnFashyaღ said...

selamat hari raya Afni.

Aku yg ade baby boy ni pun rase boring cari baju dia..haha

mamaelly said...

slamat ari raya afni...

sharEna said...

nie gambo last year la ek?hehehe

slmt ari raya gak afni =) 0-0 ekk