HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Monday, March 19, 2012

nak cantik punya pasal

masa anak dara memang syok sangat. tak payah duk runsing-runsing nak jaga muka, nak jaga badan, nak jaga dalam. semua nya in well-condition. tapi lepas je aku bersalinkan dani, aku dah jadi macam orang psycho. duk runsing je manjang pasal penampilan diri, ha itu lah die yer akibat masa pantang, kau tak nak pantang bebetol. skarang baru rasa bahana nye.. Y__Y


kalau nak kata aku tak jaga langsung, memang tipu la. tapi iyelah, dah beranak ni hormon dah lari tune, so proses nye pun a bit slow. kalo dari segi berat badan, masa anak dara, diet seminggu pun da bole turun 2,3 kg, lepas beranak? hurrmmm haram, nak turun 500g pun payah, makan lebih sikit naik 2 kg. stress mak! bab muka pulak, aku ni jenis lewat naik jerawat, masa umur aku early 20s camtu baru naik mencanak-canak jerawat, so hormon jerawat nak bermaharajalela tu masih ada.


mak aku selalu pesan, dah berlaki ni kena la beringat. jangan pulak masa bercinta, kau sanggup mencantik depan die. dah kawin, kau buat tak kesah jer. so aku pun da start ada initiative untuk melabur dengan produk-produk collagen bagai ni. so far, aku baru guna barang-barang ni;


yang di atas ni semua produk-produk untuk menjaga kesihatan dalaman. so far aku baru pakai dalam seminggu. perubahan yang aku nampak tumit kaki dah smooth, rasa badan segar je. nanti aku kasi review lagi apa perubahan yang aku dapat rasa ok. bab berat badan tak nak sentuh dulu, sebab dalam seminggu ni diet aku ke laut, nafsu macam buaya, duk makan nasik je keja. hari ni baru aku start disiplin balik.


kalau bab muka pulak, baru-baru ni aku ada guna satu produk, tak nak la reveal brand apa eh, local brand jugak. mana yang tau, tau lah yer..tapi malangnya tak sesuai dengan kulit aku, yelah kulit kita ni tak semua sama ye dak? so aku da stop pakai produk tu. aku guna produk ni pulak.. dah la murah, berkesan sangat pada aku.




ok mesti nak tengok hasil kan? kali ni aku nak kasi reveal. tapi jangan korang terkejut beruk ok. sebab aku letak muka close-up ni. sebab tak main la tipu-tipu pasal kondisi muka. haha


muka aku 2 minggu lepas, jerawat berbukit-bukau kaww..malu mak



muka hari ini, bukit-bukau dah hilang, kering. yang tinggal hanya parut yang wajib di-nyah-kan..dush dush berambus kau parut jerawat



begitu la kekdah nya peel orang psycho yang semakit meningkat usia, hormon tak stabil. sebab terlalu concern lah aku amik semua supplement di atas. mak aku selalu cakap, "laki kau tu muka macam budak, umur dia da dekat 30 pun tak nampak tua, so kite ni pompuan kena la jaga supaya tak nampak tua sangat.." Tsk. sentap mak.


aku nampak muda ke, dia yang nampak muda..heh~

5 comments:

mun said...

hahahha.....ayat mak afnie tak menahan...betullah afnie....nak nak pertambahan usia..pompuan kan cepat nmpk tue so kene lah makan macam2 nak bagi nampak awet muda

NURUL JAMIAN said...

kulit ko makin licin jeles aku wei hehehehe

lala said...

okay erk pkai produk tu???shila pun jrawat dh mkin membiak blik.pil yg minyak kelapa dara pun shila tgh pkai.kesan die..agi kuat mkn la.nafsu makan kuat lak tu

sharEna said...

alolo somel.....gewammmm...huhuhu

mira edora said...

air sembahyang ubat melicinkan kulit..amalkanlah