HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Wednesday, December 15, 2010

nak walker =)



dani skarang baru nak masuk 5 bulan..tapi dani da start lasak sgt..tgh imagine bila dani da umur setahun..so las week jln2 dgn b, so trnampak deretan walker..saja bagi dani test, nk tgk badan dia elok tegak ke x..so far dani suka, but we feel that tggu dani genap 5 bulan la baru mama n abah beli k..dani kecik lg la, syg kat backbone dani nnt =)



suka sayang mama nie..xoxo







Wednesday, December 8, 2010

the birth of Iman Dani Bin Mohd Hafiz


I would like to re-set this blog to type in the story of iman dani from the birth and hopefully until he grow up. Alhamdulillah, on July 28th, 2010 at 6.55 am, i managed to deliver dani safely. never cross in my mind that the situation will be like that, in such of rush, never expect to be like that. Let's see the chronology:



July 27th, 2010 (6.30 pm) :

me, mr.hafiz, mama, n my MIL went to railway station to send MIL back to Kelantan. The depart time was 7.00 pm, so we were planning to have a walk at the mall nearby the station, FYI, at that time i was 5 days overdue. But i still want to take a walk to fasten the deliver time. After having dinner and send my MIL. We went back, otw we stopped at chinese shop, mama ask mr.hafiz to bought a detergent. unfortunately, mr.hafiz don't know what brand he supposed to take. then i simply ask him, "takpe la, jum kita masuk sama tgk kot2 ada".. so we went together, still no brand suit with what mama's want. unexpected, i fell down before manage to get in car. ** fell down secara terduduk** mama la yg insisted to bring me to the hosp. kalau ikut aku x payah la kot, x rasa sakit sangat pun.




July 27th, 2010 (8.30 pm) :

time ni da kat hospital. the nurse ask me to go change the cloth, doc will check me..masa ni da risau kot2 thay ask me go back home, cos no pain shown (as for me laaa..), then, doc tu seluk2, dia ckp da 4cm (wtf?), than dia tanya, "awak x saket ke?"..nope i said. "pasni awak trus masuk labor room k, i expect you bersalin mlm ni gak"..lagi la bertambah gelabah..


July 27th, 2010 (11.30 pm) :

Setel semua sessi seluk menyeluk, nurse suruh B register. at that time, i felt like?? @blurrr@ mcm x percaya..


July 28th, 2010 (12.00 am) :

da sampai labor room. sempat puji bilik tu, cantik n sgt selesa. time ni bole rilex gelak2 dgn nurse praktikal..hoho..then, tiba2 dia cucuk tgn nk carik urat, nak masukkan air kata nya. air tu utk kuatkan sakit contraction ok. perghh..5 minit je gelak2..then da start sakit..guling2 oh!


July 28th, 2010 (2.00 am) :

sakit da teruk time ni. never crossed in my mind, yg kita x bole pun pegi toilet utk pee. so 2 kali aku kena masuk wire kat bwh tu, utk buang pee..perghh azab dia x bole nk ckp..da la saket contraction, tahan kena seluk lg, pastu masuk wire lg..ya allah je la bermain kat mulut..time ni gak nurse bg some sort of oksigen utk kita sedut, kata nya bole relieved a bit the pain..tapi xpunnn ok, sakit dia still ya rabbi


July 28th, 2010 (6.00 am) :

time ni baru 9cm, tapi da x tahan..siap jerit kat B, "da nak teran, da nak teran, x tahan" serious weh, rasa cam ada benda nk jatuh kat bawah tu, doc dan sekutu gelabah masuk dlm bilik..so she instruct me to push hardly.. ni rasa nk salahkan diri cos malas pegi kelas antenatal, end up ko x tau camna nk push, hamik! da setengah nyawa ok, teran x tau bape puluh kali, x kuar2 gak..time tu mmg da flat, cos tenaga xde, early on siap da muntah masa air ketuban pecah, x rehat, unprepared deliver la senang cite kan.. so finally, doc finalized to use vacuum to asisst..pergh ingt vacuum tu boleh la relax..caitt, saket kot masa bnda alah tu masuk. x smpai 5 minit baby da kuar...


July 28th, 2010 (6.50 am) :


tiba2 rasa warm je atas bdn, aku masa ni separa sedar kot, nmpak doc campak baby atas bdn, tapi mcm x heran lgsg, cos penat..agak selfish la time tu.. alhamdulillah..lama mama pregnant kan dani eh, end up dani nk kuar dgn cara mcm ni..ehehehehe



da ada anak da aku..alhamdulillah