HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Monday, September 26, 2016

OldTown Grand @ Mount Austin

Assalamualaikum,
 
Rasanya kalau sebut OldTown mesti ramai dah familiar sangat kan. kali ni saya nak cerita experience beberapa kali pegi dine in di OldTown Grand. apa beza OldTown dengan OldTown Grand (OTG)?
 
banyak rasanya beza dia, sangat banyak.. bagi saya dari segi design kedai memang lain sangat, cozy, pastu dia colonial design. so memang selesa la. setahu saya tak banyak tempat ada OTG ni, kalau area Johor Bahru setahu saya satu ni lah..tapi tak pasti kalau area lain ada.
 
kalau dari food wise, saya rasa macam ada variety skit, harga pun slightly lain. ada mahal skit la. let saya kalau OldTown biasa ada pakej Dinner less than RM13 inclusive drink kan? tapi kalau dekat OTG food alone, contoh nya Mi Kari will cost you around RM15++. tapi isi dalam Mi Kari tu memang totally berlainan lah, beside of serving you dengan slice chicken, dia bagi sekali seketul besar ayam kari. mangkuk pun besar tau, kalau perut kecik macam saya ni, memang confirm tak habis punya.
 
selalunya kalau datang sini kerap jugak kitorang order nasi lemak sambal sotong. sambal sotong dia memang sedap, seriously tak tipu. saya memang ada satu thought kalau masakan sambal kat kedai-kedai ni memang asal boleh je sebenarnya. tapi untuk sambal sotong diorang ni memang deserved hats off. rasa macam home-cooked sambal tau. petai jangan cakap la memang segenggam dia letak. untuk peminat petai memang puas hati rasanya.
 
one thing to highlight, dari segi meal presentation. kami anak beranak ni memang kerap la pegi OldTown, so cara presentation pun kitorang dah boleh agak, kadang-kadang asal boleh je. geram jugak la bila order Mi Kari, bergenang minyak, rasa nak marah je kalau serve macam tu. itu yang selalunya kalau ada peluang memang pegi OTG je, tak kisah bayar lebih sikit, tapi tengok food tempted je..
 
so kalau ada peluang pergi la try ok :)
 
 
rasanya kalau OTG, mesti design dari luar ala-ala colonial gini
 
 
design dalam, cozy kan...rasa nak tidur je dalam ni..hihi..
 
 
nice kan? :)
 
 
dani order kids meal chicken rice..sedap la sikit mata memandang..hihi
 
 
suami oder Mi Kari, sebab kan dia tak suka ayam kari, waiter gantikan dengan sotong kembang
 
 
Nasi Lemak Sambal Sotong, serious sedap..please try :)
 
 
 kita payung gambar anak dara si Edna :)
 
 
Abang Dani
 
Lokasi:
 
OldTown Grand
Jln Austin Height Utama, Taman Mount Austin,
81100 Johor Bahru, Johor, Malaysia

No comments: