HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Wednesday, September 7, 2016

Cats Cafe Johor Bahru

Assalamualaikum,

Tengah semangat ni rasa nak update blog. tapi kali ni saya nak share pasal Cats Café.. ni kalau orang yang suka kucing ni memang happy sangat-sangat la ni eh.

terus terang saya ni bukan la penggemar kucing sangat, entah lah..dah beberapa kali attempt untuk pegang-pegang kucing, but I just can't. kalau nampak kucing memang sebatu saya lari, penakut ya hamat. suami dengan anak-anak termasuk keluarga terdekat memang la "gilakan" sangat kucing, anak dara saya si Edna kalau nampak kucing memang happy kemain. dah beberapa kali proposal diorang hantar kat saya untuk bela kucing, oh my god, tak dapat la den nak tolong, mintak lah apa saja kat dunia ni, but not bela kucing. sorry.

so bila saya find out ada satu Cats Café area JB, and then ada review cakap kucing-kucing semua well-behaved, then ok mama approved. kita pergi lah, kasi bebudak main. my first visit ke café ni memang rasa happy sebab diorang sangat jaga hygiene/cleanliness. mula je masuk pekerja café akan mintak kita basuh tangan dulu bersih-bersih, then wipe your hand dengan sanitizer, then diorang akan terangkan prosedur dalam café tu. kalau tak silap, no entrance fee but you must order at least a drink.

tell you, tempat ni memang sangat cozy, saya memang jadi pemerhati kucing-kucing je, seram sejuk la nak pegang..hihi, but I enjoy dengan tempat dia. kucing semua of cos yang mahal-mahal tu, saya tak tau segala nama baka, but jenis yang fury, sombong-sombong semua nya. saya lagi suka, sebab kucing-kucing tu tak kan datang kat saya. haha..

food wise, saya tak berapa ingat varieties food, quite a numbers, tapi saya pernah order Fish&Chip, big portion.. not bad the taste. pizza pun ada, tapi rasanya dah discontinue, tak sure pulak. but, but, but jangan terkejut tau dengan harga..haha..memang bit pricey la, positif je harga makan tu kena la setanding dengan harga nak maintain kucing-kucing tu kan..hihi.. just to chillax minum-minum petang ok je, anak-anak pun happy, kita makbapak boleh minum petang dengan tenang.

operation hours limit up to 9.30pm je tau. ye lah kucing kan tidur awal. (eh?) hihi




 

No comments: