HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Wednesday, December 19, 2012

Iman Jr.


mesti ramai yang dah tau, dan mungkin juga ada yang macam blur-blur ayam what is happening kan? haha. iye rakan-rakan sekalian saya dikurniakan rezeki untuk mengandung lagi sekali..



ramai yang jadi ahli nujum bila membuat andaian aku memang dah tau aku pregnant bila aku post entry ni .. haha..tak baik tau. masa aku post entry tu aku memang tak tahu menahu aku pregnant, sebab period aku pun belum due masa tu.

Alhamdulillah, ini semua rezeki. rezeki yang tak di sangka-sangka. sebab aku memang nak kan baby lagi, tapi takde lah beria planning nya tu, kalau ada, ada la, takde pun, takpe. aku memang tak harap sangat sebab lepas setahun aku bersalin kan dani, period cycle aku tak tetap, sekejap awal seminggu, sekejap lambat seminggu. lepas tu datang pun secoet je, dan last up to 3 days. 

bulan 10 hari tu period aku datang awal, 21hb Oct. so masa bulan 11 tu aku tunggu jugak bila sign period nak muncul. normally kita akan rasa stomach cramp, atau bengkak kat cik B kan. tapi kali ni takde cramp, cuma cik B aku sakit tahap melampau. ibarat kalau tersentuh tu, memang makan penampar la. masa tu pun memang kerap urinate, tapi aku takde la pikir apa, sebab memang kuat minum air masak, so ignore jer.

tapi yelah berkat experienced lepas, aku dah boleh agak aku pregnant, bila cik B sakit melampau. genap 3 hari delay, aku test UPT, Alhamdulillah POSITIF. syukur sangat..pregnant kali ni tak macam dani tahap excitednya, masih under control. cukup 8 minggu baru aku buat check-up. Alhamdulillah masa scan tu,  Iman Jr. dah ada heartbeat :)

 
sekarang dah masuk 9 minggu. doa kan aku dan baby selamat sampai final stage ok :) pregnant kali ni jauh beza masa pregnant kan dani. masa dani, no morning sickness, cuma selalu cramp dan heartburn. cramp ubatnya calcium, heartburn ubatnya Gaviscon. so memang aku enjoy masa pregnant kan dani.

cuma yang kali ni aku di uji supaya merasa morning sickness. dulu selalu pandang enteng benda ni, sekarang hameekkk merasa morning sickness. dia punya meloya dengan pening kepala tu yang buat ahkak letih. lepas tu perut kerap ada angin. aku tak pasti apa cara atau petua untuk kurangkan angin ni. kalau korang ada tips, di alukan untuk share ok :) tidak lah, nak kata aku tak enjoy pregnant kali ni, cuma aku agak tenang, takde lah macam zaman dani dulu, heboh nak bgtau orang aku pregnant. haha. kali ni, siapa yang tau tu, tau lah.

Dani ok tak? yes, my big boy tu macam matured sikit. dia ok je dan dia pun tau aku pregnant. cuma lately dia macam tak suka, sebab orang keliling usik tak nak sayang dia, nak sayang baby. haha. sentap abe Dani. ok lah, nanti free aku cite pasal abe Dani plak k. lama tak cite pasal budak tetik tu. Till Then.

8 comments:

sharEna said...

berkat doa kawan2 jugak kan? congrats lagi sekali ^^

klu aku pon preggy skrg ni, due kite x jauh beza kot. aku masuk kalendar due date last date period aku around august huhuhu...kemainnnnn...kompem pon x lagi neh....arrrr..cepatlah weekend...hehee

Aishah Rahim said...

Bestnya pregnant. Hahahaha.

Well, aku punya pengalaman 3-3 anak, semua ada morning sickness. Jenis aku pulak, start bulan ke-3 hingga 6 bulan. Pastu akan ok sekejap, then masuk 9 bulan, morning sickness balik tahap &^$#*(&%.

Jadi aku takde cara nak mengurangkan keloyaan aku tu melainkan tiger balm sentiasa ada dalam handbeg. Sapu sket kat dahi, hidung dan dada, insya-Allah mampu bertahan. Kalau tak, memang vomit tahap *&%^$&&^*( taktau nak explain.

Have a safe journey, Afni and dear baby. Aku doakan semuanya sihat, selamat dan hapy-happy belaka. :)

Super Nia Hana said...

BERJANGKIT!!YESH YESH YESH!
due bila?sama ngan hana jugak ke?20.7.2013

afni+hafiz=dani said...

ena,in sha allah ada rezeki ko tu.aku pun x saba nk dgr berita gembira tu :)

aishah,Tq beb :) moga brtabah la aku dgn sickness ni.hehe

hana,haha..sekapal la kite.afni due 28.7.13.in sha allah sama birth date dgn dani :)

Ann Ilias said...

congrats sekali lagi Afni!
kalau second pregnancy aku jadi hr tu confirm due date kita dekat dekat sama
hehe

nway take care!

mun said...

syukur alhamdulillah tahniah afni.....jaga diri elok-elok tau

Nurul Ilyani said...

congrates...anak kte lbey kurang je lahir nnt :)

afni+hafiz=dani said...

Ann: TQ Ann. In sha allah ada rezeki lagi pasni k :)

mun: congratz jugak tau mun :)

Nurul: yeke. pantang time raya la nanti eh? hihi :)