HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Monday, September 3, 2012

Dani dah bercerai..

sana sini orang update pasal cerita raya..aku bab-bab nak update mengikut trend semasa ni memang payah, sebab hasrat tu selalu terbantut. so hadap kan ajer la yer kalau aku update cerita raya 3,4 minggu lagi :)

ha dani bercerai? bercerai apa? yes, dani dan puting/soother sudah bercerai, orang lain duk sibuk wean-off, dani pun soother-off la kan? :) sesiapa yang kenal keluarga kami secara rapat, or kerap berjumpa dengan dani, memang tau sangat tahap obses nya dani dengan soother. dani memang sangat addicted dengan soother, kalau boleh 24 jam mesti duk menghisap. 

masa die baby aku masih tolerate lagi, sebab takde gigi. bila start dia ada gigi aku memang dah susah hati, yelah aku selalu dengar kalau kerap hisap soother ni, gigi ni ada possibility untuk "maju ke depan" .. so dah banyak cara aku buat untuk pisahkan dani dan soother. ramai cakap celup soother dengan serbuk kopi lah, sorok soother lah, dan macam-macam lagi. aku dah buat semua, takde satu pun yang jalan. tapi dani ada satu kelemahan, dia memang sangat takut dekat cicak, so aku memang keras hati, beli cicak plastik, letak dekat tepi soother. abah dani cakap aku jahat, tapi who cares, dari anak merana, baik buat mana yang sepatutnya. tapi kejap je jalan, bila dia berjam menangis nak kan soother dia, aku campak je bagi dia, sebab mak dia ni memang serabut kalau dengar anak merengek tak memasal.

tapi method cicak plastik tu berhasil la jugak, tahap obses dani dengan soother berjaya di kawal, dia mintak time nak tido jer. ok la kan. tapi ada satu kejadian ni yang membuatkan dani terus tak nak dengan soother. seminggu selepas raya, kami ke Jusco nak carik soother baru setelah duk delay beberapa bulan kes lupa je manjang nak beli. aku tunjuk kat dani, nak design yang mana. aku tak tau brand lain, tapi kalau Avent memang banyak design, so since anak dah besar dan pandai memilih, aku biarkan dani decide. so dia pilih yang ini;


 brand yang sama, cuma design dia mintak yang plain..ok layankan ~

sampai je rumah, aku bukak, terus bagi kat dani. si hensem reject sambil cakap; "wekk..wekk.. tak dapp..nanakk" ..aku pun pelik, cakap dengan dia sama je, dia mati-mati tak nak jugak. mak aku ada cakap, budak ni memang ada satu stage, dia memang tak nak langsung tukar soother or puting botol susu. yang berkulat/lusuh tu la yang dia nak. so detik 24th ogos, 2012, dani bebas dari soother nya. kalau lah aku tau begini senang, aku takde lah duk delay-delay nak beli soother dia. caitt~!




 soother lama dani. berkarat kan? hari tu suruh dia pilih design camni, dia yang tak nak.

bawah ni semua gambar dani masa zaman obses dengan puting sampai mak die boleh jadi stress!!






now, anak I dah jadi grown up kid. sudah pandai tidur sendiri w/o soother lagi :) happy me!


4 comments:

antalya said...

senang je rupanya nk stopkan dia yer. alahaiii

~daRLee ZuRiS~ said...

lega, kan?heheeee...

Halimaton Hanafee said...

good boy..tak mo lah pakai puting kopek..nanti tak macho

Anonymous said...

We live a life that is about having more, more material things, a bigger house, nicer car, clothes, and more things. [url=http://www.fillerobe.com]canada goose[/url] Interrupt Requests Prioritization - Because the CPU might receive an interrupt request (IRQ) from multiple devices concurrently engineers created an IRQ priority table. [url=http://www.d2now.com]canada goose parka[/url] Dyjuynnpo
[url=http://www.jacketstorontoonsale.com]canadian goose jackets[/url] Xwyqfrywj [url=http://www.louboutinstoreuk.co.uk]christian louboutin sale[/url] whxrleaya [url=http://www.cheapcanadagooseparkas.ca]canada goose jacket[/url]