HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Friday, December 9, 2011

mana satu ni? nak atau tak nak?

apa yang mana satu?


apa yang nak? apa pulak yang tak nak? ok cerita nya begini, sebelum tu kasi lihat hasil di bawah;

imej hasil pencarian si google



selalu orang duk tayang hasil positif. kali ni aku slumber je tayang hasil negatif. yeah, ini lah hasil UPT baru-baru ni, lagi -lagi bila diperkukuhkan dengan secara tiba-tiba aku datang bulan pulak.


oh angin takde, ribut takde, aku rancang nak mengandung lagi ker? ok, hakikat nya aku dengan B tak pernah pun rancang nak anak lagi dalam masa terdekat. memang aku admit aku tak menggunakan apa-apa pregnancy control. bukan disebabkan aku takde family planning. tapi sebab aku selalu lupa nak buat. boleh cenggitu? haha~


tapi apa yang membuatkan aku rasa cam ye,ye jer ada simptom nak mengandung. firstly, of cos sebab secara tiba-tiba aku rasa macam rindu sangat nak ada anak kecik, bila nampak dekat mana-mana mall, aku rasa macam nak dukung je. tapi aku tak pernah berdiskusi secara serius dengan B yang aku mahu dibuntingkan lagi. tapi kenapa berani test UPT? of cos sebab period aku lewat, hampir seminggu. tapi hasil nya negatif.


jauh di sudut hati.. "ohh..sedih nya~" tapi kenapa perlu sedih sedangkan aku tak pernah merancang mahukan anak. tapi rupa nya selama ni aku menidakkan keadaan, sebenanrnya, YES, I'm ready to be a pregnant mom again =D


tapi budak ni sedia tak nak adik lagi?


ololo.. abang dani ready la, nanti boleh ada geng untuk main car dengan ball ok? =)

6 comments:

Hanani said...

insyallah, try again....

aziyana said...

hihihihi daku ni masih dlm debaran..pun period lewat..adoi ya
btw teruskan usaha :)

Noraishikin Mohd Salleh said...

takpe yang, next month insyaAllah. caiyokkkk....!

Nur said...

mungkin case kita similar, sangat mahukan anak tapi for my case rasanya tidak ada readiness lagi.. and tak sure kalau betul2 boleh afford to have another one in terms of time and financial

sharEna said...

comelnya dani....

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

usaha keras eheheheee