HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Monday, October 10, 2011

sehari di Melaka

sabtu lepas aku dengan B decide nak ke Melaka. tujuan utama kami nak ke majlis kahwin seorang kawan. da lama rasa nya aku tak jejak kaki ke Melaka, last sekali ada la 5,6 tahun yang lepas.



dan aku tak sangka Melaka sangat hectic sampai hotel yang aku nak book pun semua nya penuh. wah, apa korang buat kat Melaka weh? korang bayangkan aku nak pegi wedding kat Batu Berendam, tapi duduk hotel nun jauh di bandar Melaka.


dah lewat petang baru lah kawan aku call bagitau dia dapat carik hotel di tengah bandar, itu pun hanya budget hotel yang tinggal. sekarang aku dah dapat satu lesson, nak pegi Melaka, jangan mengada book lambat even bukan peak season =(


not bad la eh? masih baru..



ouh ok aku tak reti la nak cerita details kalau family outing ni, mari tengok gamba je eh!


budak ni la paling happy, sebab ni first time bawak dia berjalan yang bukan balik kampung..hehe..


bersiap-siap nak ke wedding


sebelum kitorang pegi wedding kawan tu, kami decide nak checkout terus. dan of cos aku terus pakai baju kurung. agak awkward bila berjalan di tengah bandar Melaka yang panas terik dengan pakai baju kurung budget macam perempuan melayu terakhir. berpeluh den!


aku baru tau pasal batu ni, sila click for better view


lepas dah jalan sikit-sikit tu, kami terus shoot ke Batu Berendam. lokasi wedding.. kami ni budget macam hebat je nak ke sana. mujur la sekarang ada GPS, kalau ikut kan map kat kad tu, memang failed weh!


cantik kan pengantin? dulu kawan aku ni perangai memang kasar, dah lama-lama ni nampak ayu gitu..


ini budak, "ada aku kesah?" haha..sibuk duk ulit jam dia..

11 comments:

ღnFashyaღ said...

wah! afni, cargas gitu pegi berjalan pakai baju kurung...huhu..

Best ye dani g jenjalan

mun said...

kalau mun confirm tak kuar kete..tgh2 panas dengan pakai baju kurung..tapi kan kalau dah terdesak nak buat cmner kan...heheh...btw berapa semalam hotel tue eik???

afni+hafiz=dani said...

fasya: haha...terpaksa weh. dorg plan nak checkout terus. kite pomp ni yg penat, da la kena pkai baju kurung, kendong bdk kecik ni lagi..hehe

mun: serius panas mun. murah je hotel tu. satu malam rm98. da la cosy gile. bersih jer..

sharEna said...

lamanya x jalan melaka..

dani makin hemsem laa..geram tgk hihi

NURUL JAMIAN said...

wahhhh jalan2 melaka

aziyana said...

ye mealaka mmg hectic..hotel bnyk tp sellau full..kiteg dulu pun nasib ade geng kt melaka, die yg tolong booking tu pun dpt hotel bajet jugak tp bajet pun bajet la asal boleh tidor mandi dengan selesa

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

amboi dani....cantik laa jam aunty nak pinjam laaaaa

antalya said...

siyes mmg cantik pengantin tu. senyuman dia cantik sgt

♥ Elin ♥ said...

wah dtg melaka...
seronok x? sy org melaka/
lain kali dtg lagi ;))

ehh ank awk tuh hensem lah..geram tgk rambut die..

eh tuh weding kat mana??

afni+hafiz=dani said...

sharena: wah hensem eh bujang aku tu??hhehe..TQ!

nurul: yeah, lama gile x pegi melaka..

yana: tapi byk kan budget hotel kat melaka yg selesa, tu yg kitorg belasah jugak. nk tggu ada kosong, memang x dpt laa..

mya: hehe..baru jumpa jam size baby..

antalya: cantik kan? die x mekap pun mmg naturally cantik die tu.

elin: weding kat batu berendam =)

abah dan mak haqq said...

dani...
awak jenjalan kt melaka tu aunty tak cemburu pun..
tapi yang buat aunty cemburu tu..
awak ada jam kereta biru..!!!!
comel ok...!!!! <3