HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Sunday, September 11, 2011

wahai anak,dulu ko gila makan.sekarang,mama yang naik gila nak paksa makan

aku pasti bukan aku seorang jer yang mengalami masalah ini, korang pun sama kan?


dulu masa aku takde anak, tengok iklan ibu memaksa anak makan, aku gelak jer. dalam hati aku, "ahh semua itu bohong belaka, marketing strategy jer tuh.." sekarang? sila padan muka diri sendiri yer, anak aku sendiri pulak yang seksa nak makan.



aku ingat lagi masa dani umur 6 bulan, asal sumbat jer habis, macam di pam-pam pipi dia akibat kuat makan. bila dia masuk jer umur setahun, aku selalu main kejar-kejar dengan dia bila time makan. kalau dah time geram sangat, pernah terjadi aku peluk dia, aku tenyeh nasik tu dalam mulut dia. kejam kan? bertambah kejam, bila dia keluarkan nasik tu balik, sambil campak kat aku.. haiyahh..kalau begini sampai bila mau kenyang?



aku pernah ikut jue mama hafiy, dia ada post beberapa makanan menarik untuk attract bebudak ni. yeah, aku dah try pada dani. aku goreng nugget, pastu hias dengan mayonis bagai. letak depan dani, dia siap buat muka irritating.. macam mencabar kredibiliti aku menghidangkan makanan untuk dia..ciss!



tapi dani amat suka pada tidbits macam biskut ker, roti ker.. so hari-hari aku terpaksa hadapkan dia dengan benda sama. tapi baru-baru ni masa raya, dani suka makan ketupat. so demi anak, aku sekarang gigih tiap-tiap weekend rebus ketupat instant adabi.. haihh anak la anak..cuma ada satu benda ni yang dia suka sangat, so ini lah antara cara-cara aku nak menyihatkan dan mengenyangkan anak.....



nampak bahagia kan? geram aku, makan nasi tak nak

5 comments:

ღnFashyaღ said...

Masalah kite samela afni... Pada mula nya macam tak kisah sangat Husna susah nak makan, tp sejak balik beraya ni org asik cakap Husna kurus je, naik risau mak dia ni. penah jugak buat macam afni buat, tapi tak berjaya. kalau dapat suap dia makan nasik 5-6 suap je pun dah kire heaven dah. slalu sekai dua je dah xmau... adoi, payah tahu..

Dan Cinta Terbang Lagi said...

Dear Afni,

Salam.

Just enjoy him. He will eat when he is hungry.

Have faith k.

Im blessed with five children and reading this entry of yours brought biggg smileee to my face.

How time flies with me and my batalion.

Good luck!

Love,

Kak Hani @ Somethin' Light

mun said...

hurm samalh dengan mun afnia...bercinta rasa nak suruh mirza makan.....huhuhu

afni+hafiz=dani said...

fasya: tu la semalam afni pkaikan dani baju melayu raya dia, jadi longgar part pinggang. confirm bdk ni makin kurus.

kak hani: thanks for your advise. tu la tough sangat rasa nya. baru sorang.. more to comes =)

mun: masalah kan? anak lah anak..

Fadilah R. said...

same je anak2 kita ni. payah betul nak suruh mkn tp biase je kot mcm tu kan. imaan susu dl kotak tu pun dia main picit2 je tak minum pun.