HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Tuesday, September 13, 2011

sambungan kisah cars dani yang hilang di'terambil' orang

wah dasyat ayat kau..


ini entry ringkas ok, sebab aku banyak kerja pending yang memerlukan belaian kasih sayang dari aku. cece.. mana yang nak tengok kisah sebelum ini, boleh refer sini!


ok pagi tadi, masa tu aku dan B nak keluar pergi kerja. time tu B suruh aku bukak *grill (aku tak pasti ejaan ini betul..) dulu sebab dia nak check semua suis (tabiat kami sebelum keluar). so si mata empat ini pun menonong bukak *grill tanpa pandang kiri, kanan, depan, belakang.


then aku masuk dalam balik. B pun berjalan ke arah *grill (dan aku mengulangi perbuatan mengecheck suis lagi dan lagi; dasar paranoid) tiba-tiba B jerit;


suami: "B, car dani laa.."


si isteri (yang pekak = ): "ha! apa?"


suami: "car dani..diorang pulangkan.."





perasaan aku ada dua, first, aku ingin ucapkan terima kasih pada those kids kerana ada sifat mulia ini. tiba-tiba aku rasa macam kalau aku jumpa budak-budak ni, nak hadiahkan sorang sebijik hotwheels. perasaan kedua, aku rasa sedih sebab betapa tinggi nya tahap kebutaan aku sampai rileks jer tak nampak benda ni Y__Y


dengan rasa happy dapat jumpa all those car, sempat bergurau kasar dengan B;


suami: "mesti mak diorang marah kan? tu yang diorang pulangkan.."


isteri: "tak tau la B..entah-entah diorang ada agenda lagi besar, NAK CURIK PSP PAKCIK..haha"


ok, time tu aku gelak sorang jer, mamat tu bengang....


ok dah sila bersurai, pergi kerja!

2 comments:

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

ahahahaaaa....cuak tu psp kalau di intip ekekeke

sharEna said...

kite dah teka da maybe diorang akn pulangkan. biasa la bdk2 mmg suke amek2 kan. diorang bkn tau sgt x baek buat gtu. diorang tau nk main aje. so bile sampai rmh, mak ayah nampak, of kos la tnya amek kt mane & soh pulangkan..sllu gtulah =)

tp ade gak mak ayah yg x kesah. itu no komen la =.=