HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Thursday, August 25, 2011

resepi lauk berganding bahu

ewah title..apakah resipi lauk berganding bahu itu? haha.. begini lah kalau laki aku berpeluang balik awal dari keja. dia sampai umah pukul 6.45pm, pastu ajak aku pegi supermarket nak carik lauk untuk di M.A.S.A.K! masak ok, bukan ajak aku pegi bazaar beli lauk yang S.U.D.A.H S.I.A.P D.I.M.A.S.A.K!


end up orang lain semua dah sedap berbuka di rumah, kami laki bini tengah pilih sayur lagi kat sana. kalau dah gini gaya nya, memang confirm kami berbuka pukul 10pm. ok berbalik pada cerita kita, yang menjadi resipi berganding bahu tu sebab aku laki bini macam take baton nak masak kat dapur. dia mandi, aku masak dulu, lepas tu aku pulak mandi, dia sambung masak. sweet kan?haha..apa yang penting kerjasama~~~!



ikan bakar, air asam, sup sayur, cili hijau masak-apa-ntah-ini-laki-aku-masak



yang paling penting, ini adalah pertama kali aku buat air asam atas ajaran si sha ..tapi aku buat masih kurang ummpphh! sebab laki aku tak sentuh. dia cakap nampak cair, that's why tak nak makan...eeee do i care? asalkan aku dapat jugak hilangkan kempunan nak makan ikan bakar =)



boleh dah meniaga ikan bakar kat bazaar ramadhan ni..heh~

4 comments:

misha.w said...

sabo je la. takpe, pasni awk amik segenggam asam jawa, air letak skitttttt je. haaaa..baru pekat2. tgk dia makan ke tak.
tp air asam tu nmpk menggiurkan je. rugi dia tak sentuh.

AxieAziz said...

best la tu, die xnak mkn air tgn org lain.. die nak mkn air tgn ko gak.. hihi...

tp klu aku agak hangin... last minit kene masak? adoihai..

sweet la take baton itu.. ada certain laki mana tau nak tlg? tau makan je.. tsk..

Takpela, tak kena tekak dia kot afni, cuba lagi smpi dia suka, smpi x tdo malam punya! ;))

wardah @ fie shah said...

kalau kat bazar pun belum tetntu jual kuah asam pekat² kan. ini mmg boleh jual dah ni afni. haha.

mun said...

sedapnyaaaaaaaaaaaa...terliur la pulakk