HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Sunday, August 28, 2011

kenangan manis di hari raya

semua orang sibuk post entry selamat hari raya sebelum masing-masing bertolak balik kampung. yeah, hari ini bersamaan isnin, 29hb, aku masih stuck di ofis. gigih kan? banyak deadline harus dikejar.


tahun ni adalah tahun pertama aku beraya di kampung mertua. so agak kelainan. sebabnya di tahun-tahun lepas aku gigih tolong mama buat rendang, blend kacang, kemas rumah.. tapi tahun ni aku tak buat semua tu..hoo sedih! tapi takpe, raya kedua nanti, insyallah akan pulang ke kl.


dan dikesempatan ini aku teringin nak imbau kembali apa yang aku sangat rindu bila dekat-dekat nak raya ni;


1. Asal raya, sure jadikan lagu raya sebagai ringtone;


2. Aku rindu nak balik kampung, carpool adek beradik satu kereta; tapi sekarang semua dah kawin, so kereta pun asing-asing


3. Boleh berborak dengan sepupu sampai tak tidur; sekarang sudah ada anak kecik dan suami menunggu paksa tidur sekali!


4. Lagu-lagu raya yang relevan je berkumandang di radio; sekarang lagu raya yang baru-baru, semua seperti sampah bunyi nya!


5. Boleh beraya sepuas-puasnya; sekarang tidak lagi, sebab kena kembali bekerja Y__Y


oh ok lah, cukup sekadar short entry. di kesempatan ini aku, suami, dan iman dani nak ucap selamat hari raya to all readers. nanti naik cuti kita kembali menulis ok =)

2 comments:

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

selamat hari raya maaf zahir dan batin..

AxieAziz said...

haip! selamat hari raye! ;)
last week aku xbuat open hse la kat rumah selayang. tak sempat nak masak2 sume bz sokmo. huuuu...

hope u have a blast raya this year.. hihi