HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Tuesday, July 26, 2011

ini entry terakhir saya....

cecece gelabah jer nak cakap entry terakhir..haha. ok, serious! actually ni entry terakhir untuk aku menge-post milestone dani di bulan 11, 29 hari..which is esok 28 july, si hensem saya bakal berusia setahun!


cepat eh masa berlalu..aku jadi bertambah sayu, bila aku beli benda ni semalam;



susu bagi bayi..err bayi ker? ok la, susu untuk budak setahun ke atas




sayu beb. sebab macam susu ni juga, dani pun da beralih ke fasa yang lebih jauh. dani dah semakin lasak, tak macam bayi kecil yang terkulat-kulat. ok lah tak nak cerita panjang.. aku teringin nak post simple chronology kelahiran iman dani =)


27/7/2010


- 7.40 am: time ni aku dah overdue 5 hari, tapi masih gagah hantar B pegi keja, sebab time ni roadtax keta B mati, semua orang kat tempat keja dia kagum melihat kegilaan aku yang masih drive keta.


- 10.30 am: aku ajak mak aku dan MIL pergi jusco untuk beli besen mandi dani.


- 4.30 pm: aku masih drive amik B dari keja, dan terus shoot ke bandar untuk hantar MIL balik kelantan. masa ni agak kelakar sebab MIL aku dari Mekah, terus duduk rumah aku 3,4 hari, sebab nak tengok aku bersalin. tapi still, gua masih juara mak buyung. dia pun kena lah balik kelantan.


- 7.30 pm: otw balik rumah, aku dan B turun keta untuk ke kedai. masa ni lah aku jatuh terduduk depan kedai tu.


- 7.45 pm: B hantar aku pegi hospital.


- 9.30 pm: doctor decide pecahkan jer air ketuban since aku dah overdue lama sangat.


- 10.00 pm: gua cool lagi..siap bole hina jiran di bilik sebelah yang terjerit-jerit menahan contraction.


- 11.00 pm: aku tiba-tiba muntah. contraction mengganas..


28/7/2010


- 5.00 am: aku paksa B panggil doctor. doctor check baru 9 cm. tapi aku tak pedulik cakap nak teran!! haha


- 6.55 am: si hensem saya selamat dilahirkan dengan bantuan vacuum. mak dia time ni dah K.O..letih~


si hensem saya di usia 11 bulan



"budak baik"..geram aku tengok perangai dia

6 comments:

mun said...

comel lah dani nie...geram jek aunty tengok tau

Luv like this.... said...

sedang pk2 nak tukar susu qaid ke susu ni..dani ok ke mnum susu ni??11 bln da jln eh?

mungeelily said...

salam.

afni, susu S26 2 ok x?coz saya mcm nk plan nk tkr susu bb saya sbb dia pon dah sethn...

afni+hafiz=dani said...

mun: haha..amik la die. da tgk perangai die, baru rasa geram smp nk puk sebijik ..haha

afni+hafiz=dani said...

luv: die kena depends budak jugak.. tp susu ni cam pekat skit..so lebih kan air. a'ah die 11 bulan da pndai jalan

afni+hafiz=dani said...

mungelily: die depends pada budak. dani dulu cirit jugak.. so kitorg kurangkan susu, lebih kan air. baru balance. s26 ni cam pekat skit.