HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Wednesday, July 6, 2011

dugaan yang menimpa, lebih mendekatkan kita kepada Allah SWT

assalamualaikum..


memang dah lama aku abaikan blog ni, lately cerita yang aku post pun agak mengarut, sebab aku da letih.. aku letih yang teramat, dugaan menimpa tanpa segan terus-terusan menghimpit aku..


dalam usia yang bakal menginjak 25 tahun, aku rasa aku dah lemah sangat.. semakin aku dekat dengan Allah SWT, semakin banyak ujian yang diturunkan. mungkin ini adalah ujian untuk Allah tengok sejauh mana kuat nya iman aku pada dia..


kadang-kala aku rasa macam nak balik ke zaman umur aku 10,11 tahun mungkin, masa tu aku tak perlu fikir masalah orang dewasa. aku tak perlu berhadapan dengan backstabber, aku tak perlu hidup dikelilingi mulut tempayan, aku tak perlu hidup dalam keadaan aku pura-pura bahagia. tapi kalau aku jadi budak berusia 11 tahun semula, mana mungkin aku jumpa si Iman Dani pengarang jantung..dia adalah hidup mati aku, dia lah penyebab aku masih bertahan untuk menjadi lebih matang..


mungkin juga salah aku, terlalu baik, terlalu percaya pada orang.. dan akibat nya aku sendiri di tikam. tapi itu tak bermakna akan ubah diri aku yang sebenar, aku tetap akan menjadi orang yang baik, tapi mungkin lebih berhati-hati.. bagi aku masa untuk tenangkan diri, insyallah aku akan share semula cerita-cerita menarik seperti biasa =)





orang yang paling saya cinta selamanya


6 comments:

nanonano said...

be strong beb

AxieAziz said...

Itulah kehidupan Afni..
Tak ada yang senang semuanya..
Tak ada yang sweet semuanya..
Tak ada yang baik semuanya..
Tak ada yang positive semuanya..
Kehidupan ni mixed of positive and negative.. Barulah ade rencah hidupnye..
Tapi bila kita deal dengan banyak benda macam ni, cari penyelesaian secara matang dan itu mengajar kita erti kehidupan.

Aku percaya, kau lagi matang dari aku.. Jangan bersedih ye? Kuatkan semangat AFNI!!!

sharEna said...

be strong dear. selagi hidup, ujian akan tetap ada. thats the fact!

Allah takkan menguji hamba-Nya lebih dr kemampuannya =)

u can do it! gambate!!!

afni+hafiz=dani said...

tengs na =)

afni+hafiz=dani said...

azie, huwaaa..i need shoulder Y__Y

afni+hafiz=dani said...

sharena, yes yes harap semua nya terkawal