HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Sunday, June 5, 2011

tips membawa baby nonton movie T__T


~GOOD MONDAY SUNSHINE~

ha nampak tak aku happy semacam jer? ha of cos la darling semua.. sebab nya aku berjaya tempuhi 2 jam kritikal. seperti yang di propa baru-baru ni, selepas 2 tahun tak jejak panggung, sabtu lepas aku da berjaya ke sana.

aku dengan B memang berdebar jugak nak bawak dani, al maklum la, kitorang tak pernah bawak dia tempat-tempat macam ni. so of cos la apa jer yang kami boleh harapkan. aku da tekad, kalau dani buat perangai, get out la kita T__T tapi alhamdulillah, dani sangat well-behaved.

sebab dah berjaya nonton movie, teringin la nak bagi tips sikit.. (ewah tips bagai ko, baru sekali berjaya..hoho) :

  • harus lah pilih tayangan malam, sebab itu adalah time tido anak kita. aku pilih 9.45pm.
  • jangan biarkan anak tido siang, biarkan dia main sampai letih.
  • sediakan snek. biar dia leka.
  • bagi makan sekenyang nya.
  • cek pampers dia.
  • pakai kan baju yang buat dia keep warm and comfortable.

itu jelah yang boleh aku listkan. macam dani ni, masa mula-mula masuk panggung, kan ada iklan, masa tu dani tak hyper, dia duk diam, tapi mulut dia cot,cet~~ sikit-sikit "wahhh.." haha.. yelah, tv kat rumah kecik, sound pasang slow.. ini kat panggung, memang gegak gempita. aku dengan B pun naik pekak..haha..nampak sangat kami da lama tak nonton. tapi kejap jer, dalam 5 minit pastu, tiba-tiba budak ni senyap jer, rupa-rupanya da tertido. wah senang keja!

tapi aku tak tau la kalo ada antara anak korang, jenis kalau nak tido, dia menangis meragam. pada aku, kalo jenis macam tu, baik tak payah pergi nonton kot, kesian budak, dia tak selesa. or else, kemaruk sangat nak nonton macam aku laki bini, ko tinggalkan je anak kat rumah mak. mudah kan? bila dah lama sangat tak nonton, aku rasa ngantuk gila nak kasi perabih cerita. overall, pirates of the caribbean, 4 thumbs up! =)

maaf gambar di TGV takde, tak kuasa nak tangkap

p/s: next movie, x-men pulak..huhu

7 comments:

Luv like this.... said...

berjaya...!!my turn x tau biler walhal hati nak jejak sgt pawagam!!rndu kusi pawagam!!ngeeee

Ayuraza said...

useful kan...sebab paling tak tahu msa yang tepat nak hangkut si kecik tu masuk panggung wayang...

boleh la try pasni..hehehe

Dayu said...

hoyay@@
misi berjaya. dani bagi kerjasama yang sgt baik
leps ni boleh cuba lagi

rekod cha.. kali ke-3 yang dia buat perangai. masa nur kasih.. nak tak nak ekwan bawak kuar

kita tgk prestasi dani
harap2 dani lagi cemerlang

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

tapi mak mintak bayran berganda dari tiket wayang ahahaaaaa padan muker aku huhuhu

afni+hafiz=dani said...

luv: hehe..try la.. bes tau!

afni+hafiz=dani said...

ayuraza, tu la kena tgk masa tido si kecik tu. baru tenang nak tgk movie =)

afni+hafiz=dani said...

dayu, haha..harap2 dani bagi peluang kedua nk tgk movie lagi.