HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Thursday, June 2, 2011

rasa macam nak mencarut pada yang bunuh bayi tu!

semalam masa aku tengah siap-siap nak solat maghrib, aku jadi kurang fokus akibat terdengar iklan berita utama pasal bayi dicampak, sampai pecah kepala. worst, sampai nampak otak bayi tu.. masyaallah, memang dah dekat kiamat la kita ni.

aku tak faham kenapa manusia zaman sekarang makin menjadi-jadi sifat seperti binatang. pada hal binatang pun sayangkan anak mereka. so aku tak pandai nak klasifikasikan manusia seperti ni adalah jenis macam mana. or any suggestion word terbaik untuk gambarkan manusia macam ni??

korang ingat tak 10 tahun dulu, masa tu kes buang bayi ni baru sangat lagi. kita selalu dengar dorang ni suka buang bayi dekat depan rumah, tepi surau. mak bayi tu balut anak dia molek, siap tinggal 2,3 kepaing pampers bagai. tapi, masa tu kita da rasa teruk sangat perangai si pembuang bayi tu.

then, trend baru.. dorang buang dalam tong sampah, kat sungai. ha sekarang berani campak2 sampai berkecai. damn! eh pembuang! ko gila eh? masa berendoi dengan boifren ko tak pikir, da beranak gelabah main campak-campak pulak!

aku rasa dalam banyak2 cara buang bayi tu, baik la ko letak je bayi tu dekat depan rumah ker, dalam surau. at least ada orang boleh notified. kalau kita nak cakap pasal sex education ni, memang payah la. sebab even ko terapkan seberapa banyak education for them, they got other sources to access. contoh nya tak payah jauh, bukak jer astro channel 411,412,413.. ha hamek adegan pelbagai. plus our local magazine pun suka nau publish all daring pose! so macamna budak2 ni nak absorb segala preventive measures?

haiii aku kalau cakap pasal ni memang extra emosi, sebab aku kalo tengok dani jatuh katil pun aku boleh nangis, budak tu fragile weh. ini kan pulak bila nak direlate-kan dengan bayi baru lahir di campak dari sekian-sekian floor..adalah sangat gila. kita sendiri tau how fragile newborn baby, dia punya brain sel pun tak habis connect lagi. thats why mudah nya otak dia boleh berkecai. ya allah, aku tak sanggup nak elaborate. nak copy one naive face that died because of the cruelty of the mothers pun tak berani. so kita masing-masing pun ada anak, hope we can take care of our children and hope they not into this type of ridiculous thing!

6 comments:

mun said...

huh..mun pon emosi tau bile baca tentang berita tue.....rasa mcm nak sula jer orang2 yang terlibat tue....apelah kan binatang pon sayang anak...

Mr. Z and Mrs. Z said...

akhir zaman.mcm2 ragam org...

Ayuraza said...

memang pon..emosi sangat2...sedih..sian baby tu..kita nak jentik anak pun tak sampai hati..dasar pembunuh..

afni+hafiz=dani said...

mun, kan mun? binatang pun sayang anak

afni+hafiz=dani said...

ayu, tau xpe. buat pandai..haihhh

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

selamat girl ehehehee