Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie First Birthday tickers

KAWIN DAH BERAPA LAMA?

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 28, 2011

plan birthday anak, macam plan keja kawin..alahai

aku rasa zaman aku dulu kala, takde plak mak aku yer,yer plan nak buat birthday party ni. esok birthday, malam tu baru plan nak buat apa. or mungkin masa zaman aku dulu mak bapak jenis kurang alert dengan perkara-perkara macam ni. mak zaman sekarang je yang seronok buat macam-macam plan untuk birthday anak mereka.

opss of cos weh aku tak terkecuali. at first aku terfikir jugak macam no point buat grand bagai, sebab dani tak paham satu hapak pun. tapi bila fikir-fikir balik why not kita invest sikit untuk meraikan anak kita sempena ulangtahun pertama. tapi ini jer skali mama buat besar-besar, next year mama tak kuasa ok dani, kopak! haha..


memang aku takde idea nak buat party ni. mula-mula nak buat kat MCD jer, lebih mudah. tapi fikir balik, lagi tak berbaloi. so aku kena la google idea birthday party. antara yang aku berkenan adalah macam bawah ni:







cantik oi! ni mak yang teruja, bukan anak..haha. so about the same la theme dia. aku pun dah sedia checklist untuk make sure semuanya well-coordinate. pada mak-mak yang anak bakal setahun, boleh la gunapakai idea aku jugak k? (haha..dan-dan claim idea sendiri) :-


- Fotografer. (DONE!) aku guna khidmat BaniJamian. mesti ada yang cakap aku over nak fotografer bagai.haha. takde la, aku tak pernah ada special capture untuk dani. why not untuk kenangan kan?




- Design untuk party decoration. (DONE!) yang ni aku hire kawan hidup mati aku sendiri. senang nak deal..hihi. kalau berminat boleh email dia : fadzliezsix@gmail.com







- Birthday cake (DONE! sponsored by nenek! tq) kalau cakap pasal cake ni aku memang berkenaan dengan designer cake seperti ini:



tapi bila aku fikirkan, cake macam ni pun bole cecah rm200-300, so aku tak nampak apa faedah nya. kitorang pun da invest banyak pada benda lain. so sebelum laki aku botak kira duit, baik kita suruh nenek sponsor cake berupa ini sahaja dari Secret Recipe =)




- untuk goodies bag dengan candy's buffet (NOT YET!) plan sudah ada. tunggu nak dekat nanti baru akan ku fikir kan.



- Candy Jar (DONE!) ha sekarang kan popular ada sudut Candy's Buffet. so aku yang poyo ni pun ada plan nak buat satu sudut buffet. haha.



cantik kan?


so aku duk fikir la mana nak carik jar-jar comey lote ni. plan nak ke SSF, tapi hari tu aku terjumpa kat kedai rm5. banyak design, murah-murah. pandaikan aku jimatkan duit laki?haha




- invitation card (DONE!) sekarang kan zaman teknologi. kita pakai e-invitation jer. korang jemput la datang..




so far, itu lah planning aku. kalau aku ada idea lain lagi, aku kasi update. or korang ada idea nak share? silakan =)

10 comments:

Ciare Baha said...

Hahaha sama la kita afni. U ok lah anak lg sebulan nak setahun. I ni anak baru 7 bulan tp mak dah start menggoogle tanya sana sini pasal beday party 1 yr anak. motip maknye?? :P excited bebeno. padahal dulu nak kawen pon wat sambil lewa jek. HAHA

mamaelly said...

hihi wahh..ape pun tetap tak sabr nak jumpa afni n dani...

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wah jagan luper jempot yer mama dani huhuhu

AxieAziz said...

Afni.. ko nak anak angkat sorang x? name die azie.. leh ada birthday partay!! heheheh =P

afni+hafiz=dani said...

ciare, haha..penangan anak sorang~~ hehe

afni+hafiz=dani said...

elly, yes! jgn lupa datang tau..hihi

afni+hafiz=dani said...

mya, jemput la datang =)

afni+hafiz=dani said...

azie, gile! anak besa gajah..haha

sharEna said...

tak sabo nak datang. nk jumpe dani, jumpe afni..hehe =D

hrp xde aral. amin.

afni+hafiz=dani said...

sharena, party mayb cancel =(