HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Monday, June 20, 2011

kau tak faham ke maksud "baby in car"?

ouh sebelum tu, dayu da post entry berjimba di jusco hari tu.. nanti-nanti aku kasi up cerita tu k, sebab nya ada cerita lagi penting perlu di post. ini berkenaan dengan speeding habit.


aku memang takde masalah berkenaan dengan speeding ni. bagi aku kalau ko memang jenis suka bawak kereta laju-laju, terpulang. asalkan speeding ko tu tidak menimbulkan kecelakaan pada orang lain sudah lah ok. sebelum tu sure ramai yang tau apa sign ini?





aku pasti ramai yang tau. budak kecik pun sure tau apakah maksud sign ini. ni aku nak kasi ajar sikit, bila tuan punya kereta tampal sign ni kat cermin belakang, ini bermakna memang ada baby dalam kereta. bukan parents saja-saja tampal buat hiasan kereta.


selalu nya bila dani ada dalam keta, memang aku drive slow je, sebab dani ni jenis lasak, kalau tiba-tiba aku emergency break lagi bahaya kan? so alkisah nya semalam lepas fetch dani dari rumah pengasuh, tiba-tiba ada satu kereta ni entah muncul dari mana, bawak laju macam pelesit. padahal dia well-informed kawasan perumahan mana boleh bawak laju kan? kalau nak test power sangat, pegi tempat lain la. yang aku jadi hangin, terang-terang dia nampak ada sign "baby in car" tapi still lagi nak cucuh belakang kereta aku.


boleh bayangkan tak sikap macam ni boleh mendatangkan kecelakaan pada aku dengan dani. sepatut nya si pemandu tu lebih berhati-hati. itu aku letak dani kat seat depan, kalau aku letak dani kat seat belakang? haihhh..kadang-kadang kita kena educate orang kat malaysia ni supaya sensitif sikit dengan hal-hal begini..haisshh

14 comments:

AxieAziz said...

one word.

Selfish.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

sokong suh sensetive skit pada orang sekeliling!!

Hanani said...

mmg afni, kekadang ada driver tak berhemah cam gini buat kita tambah dosa bila marah kat diorangkan..anyway, mehla singgah blog nani...

Najib Sulaiman said...

tak patut..

mun said...

hurm tak patot..tak patot.......

~daRLee ZuRiS~ said...

driver tu sakit perut tak tahan nak ke toilet kot.tu yang tak fikir apa dah. +ve thinking.hahahaaa..
~tu yg slalu zuris ckp kat hubby bila dia bising org bwk kete cam haremmsss ;P

mamaelly said...

selalu terjadi cam tu afni.. sabar je la banyak2..alahai


p/s : kete elly tak ada baby in board.. bump in board ada la..dari peknen aritu tak bukak2..hihi

afni+hafiz=dani said...

azie, ye selfish! geram aku

afni+hafiz=dani said...

mya, agaknya sebab dorang ni xde anak. sebab tu dia x peduli

afni+hafiz=dani said...

nani, tu la..maki hamun dalam hati je. afni da lawat pun..hihi

afni+hafiz=dani said...

najib, kan?kan? geram je

afni+hafiz=dani said...

mun, hihi..yeah sangat x patut

afni+hafiz=dani said...

zuris, haha..cara zuris macam mertua afni. dia suruh pikir positif jer

afni+hafiz=dani said...

elly, hihi..afni pun baru bukak hari tu. pastu hafiz tampal kat keta dia pulak..haha macam2