HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Thursday, June 30, 2011

dani di usia 11 bulan 3 hari

ok, masa untuk dani's milestone.



dani, sori k, kadang-kadang mama terlebih ghairah cerita pasal apa yang jadi dalam kehidupan kita sampai mama lupa nak post milestone dani.


hari ini sudah 1 july 2011, bermakna dani sudah berusia 11 bulan 3 hari. mama happy bila tengok dani membesar dengan baik. tapi mama sedih bila june pergi, july muncul. dan ini bermakna dani bakal berusia setahun.


cepat nya.. baru-baru ni mama ada ke klinik Penawar, which is tempat mama membawa perut setiap bulan untuk buat check-up. masih segar setiap memori. abah pun ada cakap dengan mama, " rasa macam baru sangat kita datang sini buat checkup.." **wah syahdu nya**


walaupun mama tengah ghairah merancang birthday party dani, tapi jauh dalam hati mama sedih oh.. dani pulak sangat ghairah meng-explore dunia. mama harap biarlah masa berjalan seperti siput. biar mama dapat catch up dengan setiap perkembangan dani.




da lah mama tak nak cakap banyak. jum dani sama-sama tengok apa yang dani sudah capai bila kamu di usia 11 bulan:-


- dani da ada 6 batang gigi. 4 di atas, 2 di bawah. di saat ni dani kuat sangat menggigit. lagi-lagi bila dani geram mama tak nak bangun dari tido. such a good alarm clock T__T


- dani dah expert panjat sofa dan kerusi makan. bila dapat panjat sofa, dani akan tepuk tangan~~


- dani dah pandai berdiri sendiri without support. tapi bila mau jalan? malas eh? ish ish


- da pandai turun naik katil. dah takde kes tergolek dari katil lagi. pandaiii!!


- sangat kuat makan. makanan kegemaran, biskut tiger susu flavoured! berkodi-kodi mama beli pas kat cik munah.


- dani dah pandai menjerit balik kat mama bila mama marah dani. kecik-kecik mama senyum, da besar sikit, hanger pasti akan hinggap! hoho


- lebih banyak cakap dari belajar jalan. kepochi nih!


itu jelah yang mama ingat sayang.. oh satu lagi yang mama sedih. hari rabu (6/7/11) depan dani sudah mau operation. mama doa terbaik untuk dani yer sayang..xoxo T__T

2 comments:

mun said...

mun doakan semoga semuanya berjalan lancar..

afni+hafiz=dani said...

tengs mun =)