HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Wednesday, May 11, 2011

selepas 8 tahun aku hidup dengan makan sesenduk nasik jer..

semalam satu hari aku ada seminar. dari pagi tak makan, bos ajak pegi lunch pun, aku tak kuasa..

tiba2 pukul 4, kepala aku da weng semacam..mata pun da berdenyut2, aku ingat kan penin kepala sebabkan contact lens kering. aku pun da meroyan2 sms B penin kepala..heh~


tepat pukul 5.15, aku balik, amik dani, terus pegi tapau nasi goreng paprik. sampai umah, tak sempat tuka baju apa..





ha hamek, sebungkus habis licin~




dah 8 tahun, aku tak pernah makan habis licin nasik. kalau kat rumah pun, aku amik satu senduk jer. ini kan pulak makan nasik kat kedai, selalu nya aku akan cepat2 bahagikan setengah, campak kat B. tapi semalam memang aku da tak kuasa, peduli la diet bagai, kenyangkan perut jadi keutamaan~~


aku selalu imagine, best nya kalo jadi orang kurus yang makan banyak mana pun, badan tak naik. tapi ada aku kesah? haha..makan tu adalah nikmat dunia weh.


while mummy's eating, dani buat apa?



aku campak kan segala senduk ke sudu, biar mama dia makan dgn tenang kejap..hoho




ok lah, till then..

10 comments:

Mr. Z and Mrs. Z said...

bagusnye makan satu senduk nasi...mesti kurus giler nih.jeles!!huhuhu

Fadilah R. said...

8 tahun makan nasi satu senduk je? cekal gila lah. i kalau mkn nasi byk mane pun mesti habis. itu psl tak kurus-kurus. T_T

nanonano said...

fuhh tabik spring ar..
selama 8tahun displin yg kuat..
na? hummm ckp2 kosong je ade ar :p
rugi xmkn byk2, nak2 yg sedap2 :p

sharEna said...

8 tahun tuuuu...tabik ahh

skali skala xpe la...

kite diet tp mkn cam bese je. patot x kurus2 wahahah

afni+hafiz=dani said...

fadila, ala mkn satu senduk pun. x kurus jugak afni ni ha...haha. ntah mana dtg lemak2 ni..

afni+hafiz=dani said...

mr.s z, haha..xde makna nya kurus. bagai di pam,pam ade la..haha

afni+hafiz=dani said...

sharena, haha..macam afni la.konon diet, tp sebenarnya segala junk food sumbat dalam perut.

afni+hafiz=dani said...

na, haha.. terpaksa disiplin kan. tp pelik oh, x kurus jugak afni ni..haha

mun said...

eh nampak mcm playpen dani sama mcm playpen mirza lee...mun pon kdg2 belasah mkn tak hengat..hahaha....pastue bile berat bdn naik mulalah gelisah jek..ekekke

afni+hafiz=dani said...

a'ah mun..hari tu afni pun ada perasan. taste mirza sama la dgn dani..hehe

ala, mun da kurus, bes dpt mkn byk..hehe