HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Sunday, May 15, 2011

bila kes dani di dalam paper kosmo!

hai y'all!


last week kecoh bila blog tak boleh bukak, mana tak nya, aku memang selalu bukak blog, even tengah buat keja, aku biar blog idle mode. then , nak refresh, terus dia block! sakit jntung kejap..haha..ini pun, ada comment dekat certain2 entry sudah ilang T__T

ok mari bercerita seperti biasa..



last week dalam tengah sibuk2 nak pegi meeting, aku sempat check comment2. then ternampak ini..




click for better view


first thing, aku rasa quite interested untuk bercerita perihal trigger finger dani. aku pun tak tau kenapa..kalo bab kes dani ni aku suka berkongsi dengan mak2 di luar tu. sebab dalam pengetahuan aku, tak ramai mak2 di sana berminat untuk mengubati anak2 mereka.. aku rasa kes ni bukan pelik sangat, sebab everytime aku check nuffnang, hampir setiap hari orang google perihal trigger finger..


click for better view


so pada mak2 yang di luar sana, kalau anda ada dapatkan Kosmo! keluaran ahad lepas, sure akan lebih tahu mengenai penyakit ni ok. tapi keluaran semalam lebih terarah kepada trigger finger bagi sportsman. ikutkan kata doctor tu, trigger finger pada baby is quite rare.. ahh pedulik, apa yang penting sekarang, wake up moms! jangan hanya duduk diam sahaja apa yang jadi pada baby kita, do something! carik alternatif ke hospital, buat fisio, or last resort operation. fikirkan masa depan anak kita ok! chill <3


tetiba rasa geli hati..

18 comments:

Dayu said...

kena siampan keratan akhbar ni
nanti kasik dani tgk
bukti ibu adalah amat prihatin
dan sentiasa berusaha dptkan yg terbaik utnuk dani

Noraishikin Mohd Salleh said...

glamer uols! good job afni :) you are a very good mom..indeed!

Mama Kembar 3 said...

betul tu afni, kena sentiasa prihatin & pikirkan masa depan anak anak. kalau perlu operate pun, buat lah kan. btw, simpan paper cutting to nnt tunjuk kat dani "ko glamer nak oiii" hehehe

mun said...

wah kene simpan keratan akhbar tu afni..tunjuk kat dani bile besar nanti..hahaha glamer betul dani yee
*betul tue afni kene sentiasa usaha...takkan nak menyerah jek

sharEna said...

huhuh..masok paper...

simpan tunjuk kat dani bile dia dah beso sok =)

~daRLee ZuRiS~ said...

wahh..masuk paper!
memang kena simpan nie.tunjuk kat dani yg ibu sangat prihatin pada dia
:)

afni+hafiz=dani said...

dayu, yeah harus simpan..hehe..biar dani tgk

afni+hafiz=dani said...

kin, haha..memandai je glemer..
yes, i bet u will be also darl =)

afni+hafiz=dani said...

mama kembar 3, yes, walaupun berat hati tgk anak kecik2 da pegi fisio bagai, tp ni semua utk dia jer

afni+hafiz=dani said...

mun, haha..wajib simpan!

afni+hafiz=dani said...

mun, haha..wajib simpan!

afni+hafiz=dani said...

sharena, zuris.. yes, kena simpan. tunjuk sikit kat dani..hehe

wardah said...

baru tahu apa itu trigger finger. awak mmg kena bagi Dani baca tau ni. :)

Fadzli Hassan said...

Glamer kau pondan... jadi ibu mithali

NURUL JAMIAN said...

simpan keratan nie tau

afni+hafiz=dani said...

wardah, hehe..tu la ramai x tau

afni+hafiz=dani said...

fadzli. wah ko...berjaya da buat blog?hehe

afni+hafiz=dani said...

nurul, yeah sure. wajib simpan =)