HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Monday, May 9, 2011

2 hari tanpa B, aku duk bersilat jer dgn dani!

waduh waduh lama sudah gwe ngak berblog..fuhh fuhh



bukan tak nak post apa2, tapi again aku superb busy.kerja bertindan tak hengat @~@


ok, last week B xde rumah, dia balik kelantan, ada urusan sikit. aku of cos sedih tak dapat follow. sebab ye lah, coming july dani kena operate, so simpan2 la cuti yang tak seberapa tu. so tinggal lah kami anak beranak jer. at first, aku memang yakin yang aku boleh handle dani sorang. ye lah, sebab selalu nya dani memang banyak dengan aku, B sibuk keja.


lepas jer B naik train, aku dengan kak ipar teruskan journey kami bershopping. beli macam2 tak hengat dunia. end up sampai rumah, hamek. mana sebelah tangan nak dukung dani, mana sebelah lengan nak sangkut beg dani, nak pegang plastik, nak naik tangga, bukak pintu rumah..wahh!! tetiba sedey masa buat semua benda tu sorang2. bukan la rindu pun kat B, it just B kan selalu tolong angkat segala benda, bukak pintu.aisshh~


hari kedua, aku rasa best lagi, sebab nya off day! tak payah masak..haha.. so budget nak bangun lambat, tak nak mandi, nak menepek depan tv sampai petang. end up, again, aku rasa lagi payah ada lah. rasa tak syok pulak tak mandi, tengok dani sakai jer.. sapa cakap umah aku bersih tu? haha..try korang tengok time tu, sure geleng kepala. yang dani pulak super lasak. sibuk nak merangkak pegi dapur, aku sekat dengan kerusi makan, berderet aku susun, dia slumber lalu bawah kerusi, cett! dia nak masuk bilik, panjat katil, aku tutup pintu, dia menangis terlolong2. hangin aku!


bab makan pulak, ingat tak nak makan la, tapi kesian pulak kat si kecik, aku asyik sumbat biskut je..haha.. dasar mak tak mithali! so gerak pegi mcd, paling worst, cek purse ada berapa RM je. alah nak kena pegi atm dulu pulak.. so settle, pegi mcd, budget nak makan sana jer, tapi crowded. so drive-thru, balik. seksaan start bila aku kena hangkut segala makanan tu naik tingkat 2! perghh azab tengah2 panas pulak tu..



wah serik serik..B tolong la jangan tinggal kan kami lagi.. T__T T__T




KAMI YANG SAKAI


p/s: betul ke mak mertua aku cakap, kalo budak hisap jari kaki, tanda nya dia nak adik lagi?? caitt!

18 comments:

Mummy `Aish said...

BETUL!!!!!!!!..'Aish mmg gemar hisap jari kaki..pntang pegang kaki..mesti ngap jari tu msuk mulut..tup2..hahaha..betul dia bakal dpt adik..heheheh

afni+hafiz=dani said...

hahaha..jgn la..seram dgr ni..haha
da 2,3 mggu die wat perangai mcm tu.

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Erh. I pun pernah dengar..jengjengjeng...nak adik lagi kottt...:)

Ayuraza said...

betullllllll..hehe
orang tua kata la kan..tak tahu jadi betul2 ke tak..dani nak dapat adik..yeay..yeay..

afni+hafiz=dani said...

hai shinnaz,

haha..waduh waduh..jangan la..takut afni dgr.

afni+hafiz=dani said...

ayu, wah korang ni doa2 kan, kang btoi2 dani dapat adik..haha

ღnFashyaღ said...

afni, I ari2 camtu. pegi balik keje angkut semua mak nenek sorang2...hush. tenaga abes kat situ je.....

afni+hafiz=dani said...

fasya, haha..baru teringat laki time tu kan??haha

sharEna said...

kite pon rase susah sgt klu habi xde. nk mandi susah, nk solat susah, nk pee susah...

mmg x prefer la habi xde kt rmh T_T

afni+hafiz=dani said...

btoi tu sharena. si dani ni pulak jenis x bole lgsg x nmpak mak die depan mata. sure terjerit menangis..haihh

Fadilah R. said...

kalo hubby kite xde mmg i bertepek kt rumah mak lah. nasib baik rumah mak dekat. so far mmg xpernah tinggal ber2. tak reti der.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wooo takotnyerrr baby sayer pon macam tu jerk...daa lama perhatik kan...aduiiii

lala said...

nyah..jgn x tmbah
dani nk adik tue

Dayu said...

samalah afni
bila kadang2 kena buat smua sendiri rasa macam sedih
rasa macam kesiannya aku
yelah dh biasa ada org tolong kan

sekali buat sendiri, trus insaf

afni+hafiz=dani said...

fadila, afni pun tringin sgt kalo mak ada dekat..boleh tlg sama2 jaga kan?hehe

afni+hafiz=dani said...

mya, haha..sama2 la kita doakan jgn cepat2

afni+hafiz=dani said...

lala, byk la ko..meh pos kat ko sorang. nak?haha

afni+hafiz=dani said...

dayu, btol tu dayu. rasa patah tgn bila semua buat sorang