HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Sunday, March 6, 2011

saya bakal bergelar pelajar semula oh!

lama sangat dah ni x update blog.huhu..nak buat camne, nama pun balik kg, so harus la blog ni di ignore2 kan..haha

x banyak pun aktiviti yang di buat, yang penting diet ku hancuss..makan nasik tahap x hengatt punya..haha. meh view sikit aktiviti2 yang di buat sepanjang kat kg B:

B yang sampai kesudah x berjaya naik kan heli.. ish ish kesian~~

aku xde benda lain asik serang salon. end up, mahal nak mampus.

dani macam biasa. mana bole tgk mak dia senang, bercalar-balar keja memanjat

da tutup cita pasal balik kg. ni cita pasal aku nak further study semula.hoho. rasa nya da tiba masa kot. aku baru grad 3 tahun lepas. otak pun agak2 fresh suam kuku. so harus la di cepat kan usaha murni aku..haha

cita dia bermula bila baru2 ni B decide nak ambik exam dari NIOSH utk Safety & Health Officer. so kelas dia maybe start pertengahan tahun ni. then bila bincang2 dengan B, aku pun decide nak further Master. bila lagi nak tunggu kan? tengah muda lagi, komitmen pun x byk sgt, so aku rasa ni la keputusan terbaik. Tapi xde la sampai aku nak berenti keja, sayang dgn keja yg ada, part time sudey. kalo x sape nak byr bil yg membuak sampai nk muntah aku tengok tu..haha

biasa la, bila da kahwin ni, x kan nak duduk kat takuk lama, hidup mesti ada mission beb. lagi2 bila aku dengan B plan nak hantar dani kat Montessori bila dia umur 2 tahun. aku da survey da rate Montessori ni, luluh jantung aku tengok rate dia. banyak belanja da berlegar2 dalam kepala aku ni, tu x tambah lagi bila dani umur 2 tahun, nak tambah anak sorang lagi. haha..tinggi cita-cita..then dalam masa 3 tahun lagi, kami nak balik ke KL semula, so mesti la kena pandai plan. duk KL lagi besar belanjawan nya. sebab tu la aku dengan B nak sumbat ilmu byk2 dalam pale otak ni..insyaallah..

so far, aku da survey course dgn rate dekat Open University. since OpenU ni memang terkenal dengan course PJJ. rate sgt reasonable la. antara course yg menjadi pilihan hati:

  • Master of Business Administration
  • Master of Human Resource Management
  • Master of Management
  • Master of Public Administration

wahh berpinar mata aku tengok..haha. boleh adapt ke x tu belakang kira..haha..doakan aku. bye! time to work T__T

5 comments:

~dARlee zURiS~ said...

planning tu penting.heheee..
rajin ye nak further study.zuris pun ada plan.tp..tah bilalah.huhuu

Mrs Nageb said...

good luck dear~i plak dah berkarat gile dah ni :)

afni+hafiz=dani said...

~dARlee zURiS~ : hehe. sama la kite ni. dari aritu nk further, tapi asik tangguh je. kali ni je rasa tekad nak further. kalo x, xtau bila lg ada chance =)

afni+hafiz=dani said...

Mrs Nageb : TQ =) sama la ni hampir karat da..hehe

Anonymous said...

bagus....