HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Thursday, February 17, 2011

7 peket jusmate5 bersamaan dgn 2kg..ok la kan?

hari di mulakan dgn hati sedikit susah dan mood manjang nak marah je..aku ni nama je jasad ada kat ofis, tapi hati duk terpacak kenangkan anakanda yang tengah demam panas, batuk, selsema. ni pun aku da berjaya pujuk ofismate ajak teman tengok dani kejap kat umah babysitter. tiba2 rasa macam useless pulak x dapat nak hadapkan anak yang sakit akibat tuntutan kerja. nasib esok cuti~~
ok, lupakan tu sekejap..

ni berkenaan 20 days journey with jm5.. ha ingat lagi x yang aku duk sibuk *pung *pang cerita pasal kenaikan berat aku yg mendadak x hengat? memang hanginn je aku tengok jarum penimbang tu..

tapi ni nak dikhabarkan aku da berjaya turun 2kg selepas consume 7 peket jm5..hahahaha ya ribba!! ya ribba!! aishhh apa ni happy2..ouh kembali kepada mood ketat.

ha tu la, ok la kan 2kg? ada lagi 13 peket x disentuh lagi. bertambah2 motivate aku nak habiskan. tapi kan aku xde la disiplin sangat ikut diet pemakanan yang dicadangkan. masa minggu pertama, aku memang x sentuh nasi langsung. kiranya pagi aku minum jm5, lunch mihun soto, malam milo cereal dgn roti. just weekend baru2 ni aku makan mcd prosperity, sebab risaukan prosperity season akan "blah.." x lama lagi.. T__T pastu kan aku ada makan nasik, sebab tempted kan tengok asam pedas beku import dari kl buatan mak aku, so aku pun cedok la sesenduk nasik nak hilang kempunan..haha


tapi aku sangat fussy dengan jumlah tenaga yg aku consume, macam aku ni kena consume 1000kcal per day. so ko bayangkan la betapa hangin laki aku tgk aku berkira2 pasal jumlah kcal dalam makanan/minuman?haha..bayangkan la, B ada belikan ribena utk aku, tiba2 aku nampak dalam ribena ada 175kcal, terus aku xnak minum..sebab pagi tadi aku da minum milo cereal yang ada 125kcal..try ko imagine macamana hangin nye laki aku??hahaha..

dulu idaman aku ni..x dapat bole nangis T__T

benda ni la yg buat laki aku hanginn..haha

so bila aku da consume jm5 ni baru la aku tau cara diet yg sihat. ni bukan bermakna ko cakap ko diet, x makan nasik, tapi lunch tadi ko bantai cheeseburger dgn sundae vanilla, dinner semalam pulak ko makan spagetti bolognese with extra cheese..haa memang lebih baik ko makan nasik je..tapi nasik tu sedap kan??meleleh air liur aku tgk laki aku makan nasik x pandang kiri kanan..xpe2, sabar sabar!

ok, da. aku nk fly ke rumah pengasuh..rindu dani =(

12 comments:

Noraishikin Mohd Salleh said...

dahsat...tak sabar nak try! yeeehaaaa

~dARlee zURiS~ said...

betul2 berkesan ek?
dengar2 tak leh stop sbb ti badan naik mendadak balik.tu yg tak berani nak try.

sharEna said...

gune produk ape pon kene control makan jugak kan? xde ke diet yg makan boleh mcm biasa tp loose weight dgn banyak..hahaha...in my dreams lahh =I

afni+hafiz=dani said...

Noraishikin Mohd Salleh: hahaha..sampai dahsyat kin nih..try la =)

afni+hafiz=dani said...

~dARlee zURiS~: so far so good la. die depend pada org, ada yg turun byk, ada yg turun skit.

part tu afni x sure. tp rasa nye kwn ckp kalo da xnk mkn jm5 lg, kita kena kawal makan la.sebab nnt cepat je naik blk

afni+hafiz=dani said...

sharEna: hehe..tau xpe. kdg2 trpikir baik puasa..sama je x bole mkn. masa mula2 afni mkn jm5 x bole mkn nasik, mmg rasa nk pengsan.tp lama2 da trbiasa, smpai kan bila mkn nasi, rasa nk muntah

isyaputry said...

hihihihi wahhh..

tapi mahal la..nak gak try...

afni+hafiz=dani said...

isyaputry: tu la normal price rm200. nipun afni beli dgn kwn, die member jm5, dapat la rm150..tu pun kalo beli tiap2 bulan, mau sengkek jadi nye..hehe

isyaputry said...

hihihi afni..owh ye ke..ermm kenal tak sape nie

afni+hafiz=dani said...

isyaputry: eh mama putry la..elly..hehe

la nape tuka nama tu..confuse afni..hehe. tp mmg sepanjang minggu lepas x bole loading page elly. xtau nape..

Mama Kembar 3 said...

wahh bagus tu. congrats & teruskan usaha anda! hehe

afni+hafiz=dani said...

Mama Kembar 3 : ala kak, kalo mkn lebih skit, cpat je naik kan..penat nk control mkn..hehe