HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Sunday, January 16, 2011

penambahan belanjawan

i have to admit that since dani is here, belanja yg perlu di spend pun quite a lot.aku suami,isteri jenis yg x suka nak bersusah payah, al maklum kami pun menyewa rumah yang bertingkat2, x kuasa nk angkut2 barang sana sini.

setiap awal bulan, duit utk belanja barang2 dani da ketepi kan siap2. benda2 yang harus di beli : pampers (dani pakai 2 jenis which is huggies n mamypoko), susu, wet tissues, plastik (buang pampers), etc.. believe it or not, we have to spend 2 for each item. x kuasa la estimate 5 pampers satu ari.mcm menyusahkan pengasuh plak. so bayang kan belanja utk dani sebulan..hoho..lagi2 dani kuat menyusu, 8 kotak sebulan.

masa dani kecik dulu, bouncer pun kami ada 2 ok. mujur satu bouncer tu hadiah dari bff aku. recently, dani da pandai naik walker. so kami pun da peruntukkan sejumlah wang utk walker dani. kami beli yang agak mahal, rumah aku pun agak kecik, so serabut dgn perabot dkat rumah, so safety comes first. tapi still kena monitor weh, baby nie dia boleh buat perkara yang impossible, so jangan ingat diorang ni x pandai guna "baby's trick"..haha

pengasuh dani pun ada hint yang dani makin lasak, so dia payah nak buat kerja, nak x nak, kena la melabur lagi duit utk beli walker. still yes we do consider the safety side, tapi kurang mahal dari walker sebelumnya.alasan?sebab rumah pengasuh agak besar dan luas tanpa perabot yang caca-marba =)


macam kembar pulak semua barang kena ada 2, bila dani da besa,

mama bukak blogshop barang terpakai..huhu

3 comments:

iLa SaHaR said...

dari atas ke bawah dari bawah ke atas mencari tempat untuk memfollow blog ini.. tapi tidak ketemu jua... bagaimana ye?

afni+hafiz=dani said...

ila: hahaha..afni pun xtau..tp ada nmpak blogger yg da berjaya memfollow page afni nie..try ila ajar afni skit cane nk active kan follower tu..hehehe

afni+hafiz=dani said...

ha tu afni da enable kat box follow..bole ker??haha..afni x pandai sgt la ila..nk adjust2 pun kena study satu2