HAPPILY EVER AFTER

Daisypath Anniversary tickers

Iman Dani Mohd Hafiz

Lilypie Kids Birthday tickers

Iman Edna Mohd Hafiz

Lilypie Fourth Birthday tickers

Thursday, January 27, 2011

bila lapar, tapi xde apa dalam fridge, jadi nak masak ape?

semalam punya la lapar masyaallah, sejak2 da beranak satu ni, memang malas gila nak keluar malam. bukak fridge ada seketul ayam (seketul yer, bukan sekor), 3 ekor sotong, dgn 10 ekor udang je.pasrah gila rasa..x kan aku masak utk sorang sambil share/suap B?? ahh cannot cannot..

tengok yee mee ada lagi 2 keping, so taraaa..nah Yee Mee Cantonese~~

meh sini nak share ngan korang..kot2 bosan asik makan nasik je, skali skala makan yee mee cantonese sedap gak kan?


ni bahan2 utama yang diperlukan
ni bahan penting ni, so xde la mee tu rasa x complete kan?

sedih x?sayur ni je ada kat umah aku..tu pun da lunyai..hoho.kalo ada carrot lagi sodap!


ouh jangan dilupakan bahan tumisan, bawang putih/merah, wajib ada cili padi

ha ni mana bole lupa, garam, kiub pati bilis, telur
1st, kita kasi tumis bahan2 tumisan tadi..

lepas da garing, masukkan la ayam, udang, sotong tadi

tengah2 tunggu tu, siap2 kan la yee mee atas mangkuk elok2

ha masa utk masukkan sayur pulak

bila semua nya sudah empuk, masuk kan la putih telo, kacau cepat2, then masuk kan pulak tepung jagung untuk pekat kan kuah ok

taraaa..da siap kan? kejap je 10 minit settle untuk di ngap ngap!!

meh aku kasi close up sikit.amacam? kenyang nih pecah purut woo

bak kata Chef Dani: "kenapa beli kalau bole buat sendiri?" keh keh..selamat mencuba!

8 comments:

Mrs Azhar said...

hmmm sedapnye...lapar lak tgk

afni+hafiz=dani said...

tu la..ni pun da rasa lapa, lambat lg lunch time..hehe

ღnFashyaღ said...

uih..terliur...sedapnye..nk try buatlah

afni+hafiz=dani said...

ღnFashyaღ : try la, mudah sgt.. =)

Noraishikin Mohd Salleh said...

wah, ni wajib cuba ni :)

afni+hafiz=dani said...

Noraishikin Mohd Salleh: kin cuba la.. =)

Hannah Johary said...

Aaaaa sedap gila! Rasa macam dah berasap-asap bau dia boleh keluar ikut monitor ni. Hahaha.

afni+hafiz=dani said...

Hannah Johary: ha cepat2 amik bau~~haha